'Ålen' næsten sikker på Oscar-nominering

Zentropa-bossen Peter Aalbæk er klar ved tv-skærmen, når CNN ca. 14.35 dansk tid afslører, om Thomas Vinterbergs 'Jagten' er Oscar-nomineret

Peter Aalbæk er skråsikker på, at Thomas Vinterbergs film 'Jagten' om et par timer bliver nomineret til en Oscar. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Peter Aalbæk er skråsikker på, at Thomas Vinterbergs film 'Jagten' om et par timer bliver nomineret til en Oscar. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Der er nervøsitet i luften og masser af forventningens glæde i filmbyen hos Zentropa i Avedøre. Alle venter på, om Thomas Vinterberg om få timer bliver nomineret til Oscar for sin film 'Jagten'.

Resultatet afgøres kl. ca. 14.35 på direkte tv på CNN, og Peter Aalbæk vil selvfølgelig sidde klinet til tv-skærmen sammen med filmens producent, Sisse Graum Jørgensen. Og Ekstra Bladet er også på plads, så vi kan følge slagets gang på Zentropa.

Se også: Jagten på Oscar-kurs: Danmark kan slå rekordMads Mikkelsen i den gribende kirke-scene juleaften i en scene fra Vinterbergs film 'Jagten'.(Foto: Zentropa)
Mads Mikkelsen i den gribende kirke-scene juleaften i en scene fra Vinterbergs film 'Jagten'.(Foto: Zentropa)


En Oscar-nominering er ikke sådan at kimse ad. Der er altid dobbeltgevinst - nemlig både prestige og penge. Det er ikke mere end et par år siden, at Susanne Bier også vandt en Oscar for Zentropa med sin film 'Hævnen', og det ville være en ekstrem reklame for både Zentropa og hele Danmark, hvis Thomas Vinterbergs film 'Jagten' også scorer en af de eftertragtede stauetter.

- Jeg er altså ikke særlig nervøs. Jeg er næsten 100 procent sikker på, at 'Jagten' bliver nomineret. Det har den fortjent. Og det vil selvfølgelig give prestige, hvis Zentropa igen vinder en Oscar, når det skal afgøres om 1½ måned. Og der kommer også lidt ekstra penge i kassen, siger Aalbæk til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Når en film bliver Oscar-nomineret, skal der jo betales en bonus, når man viser den. Og jeg elsker jo at finde faktura-blokken frem, siger Peter Aalbæk, der også er begejstret for Lars von Triers film 'Nymphomaniac's udtagelse til filmfestivalen i Berlin.

Se også: Jagten på kendis-faktoren

Trier i Berlin
Ved du, om Lars von Trier vil dukke op i Berlin for at promovere sin film på trods af sin selvpålagte mundkurv?

- Nej, jeg ved det ikke endnu. Men der er jo ikke ret langt at køre i bil. Jeg kan jo foreslå ham, at han kører der ned i en bil sammen med Ekstra Bladets journalist og fotograf, så sparer vi også lidt penge, siger Ålen med et grin.

Se også: Følg Oscar-nomineringer direkte

0 kommentarer
Vis kommentarer