Rapperen Gilli i sin første hovedrolle på film

Filminstruktøren Fenar Ahmad er aktuel med den første danske spillefilm med fokus på rap-miljøet i Danmark

Virkeligehedens rapper Gilli springer ud i sin første hovedrolle på film i rollen som rapperen Mikael i filmen 'Ækte vare'.(Foto: UIP)
Virkeligehedens rapper Gilli springer ud i sin første hovedrolle på film i rollen som rapperen Mikael i filmen 'Ækte vare'.(Foto: UIP)

Danmark får nu sin første spillefilm med fokus på rap-miljøet. Og det er tilsyneladende den helt 'ægte vare', selvom filminstruktøren Fenar Ahmad har valgt at stave ægte med 'k' i filmens titel 'Ækte vare'.

Det er den unge talentfulde rapper Gilli kendt fra B.O.C-crewet, der har hovedrollen i filmen, der får verdenspremiere som åbningsfilm på festivalen CPH PIX onsdag den 2. april, før den kommer ud i biografer i hele landet den 8. maj.

Vestegnsrap
Filmen handler om Mikael(Gilli), der er vokset op i Brøndby Strand. Han har en drøm om at leve af at rappe og lave musik sammen med de tre venner Tariq, Samir og Eddy. De er et sammentømre crew, som holder sammen og forsvarer hinanden for enhver pris, også selv om det er tydeligt for dem alle, at det er Mikael, som er gruppens talent. Da den ældre etablerede rapper Apollo(Rasmus Hammerich) kontakter ham og beder Mikael skrive nogle sange, som skal hjælpe Apollo til et comeback, tager han stolt mod tilbuddet.Marijana Jankovic spiller rollen som en pigerne i rap-miljøet på vestegenen i København.(Foto: UIP)
Marijana Jankovic spiller rollen som en pigerne i rap-miljøet på vestegenen i København.(Foto: UIP)


Mens Apollo præsenterer Mikael for musikverdenens søde liv med fester, damer og tours, begynder vennerne at betvivle Mikaels loyalitet.

Samtidig begynder Apollo at forstå, at Mikaels talent er langt større end hans eget – og Apollo er på ingen måde interesseret i at lade Mikael træde i forgrunden. Men ægte talent er svært at holde nede og opgøret er uundgåeligt.

Filmen er fyldt med musik lavet af Gilli selv sammen med han rigtige venner i rap-miljøet, Reza, S!vas og Benny Jamz. S!vas medvirker iøvrigt i en enkelt scene med hittet ’D.A.U.D.A’. Alle Apollos tracks er skrevet af Pede B.

Forfølg dine drømme
I en pressemeddelelse omkring filmen understreges det dog, at filmen ikke kun er en film om rapmusik. Det formuleres således:

-Er 'Ækte vare' en film kun om rapmusik? Nej. Er 'Ægte vare' en film, der henvender sig kun til musikinteresserede? Nej. 'Ægte vare' er en film, der handler om at finde sig selv og sin egen rytme i livet. At være autentisk og ægte omkring de valg, man træffer og have tillid til, at man gerne må forfølge sine egne drømme, selvom de fødes i Den københavnske vestegn.

Filminstruktøren Fenar Ahmad har tidligere instrueret kortfilmen ”Megaheavy” og dokumentarerne ”Den perfekte Muslim” og ”Nice To Meet You”, og er uddannet fra Super16. I filmen medvirker også Maria Erwolter i rollen som Mikaels mor, og de øvrige roller spilles af Ali Sivandi, Lirim Jusufi, Benny Jamz, Marijana Jankovic (Helium), S!vas m.fl.

Se også: Eva er Megaheavy i Berlin


I øjeblikket kan man fornøje sig med at lytte til et af numrene fra filmens soundtrack - radio/youtube hittet D.A.U.A.D produceret af Reza og fremført af S!vas og Gilli.

Se musikvideoen herMaria Erwolter spiller rollen som rapperen Mikaels mor.(Foto: UIP)
Maria Erwolter spiller rollen som rapperen Mikaels mor.(Foto: UIP)


kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen