'Skjulte øjne' i baggård på Nørrebro

CPH PIX viser filminstruktøren Alfred Hithcocks mesterværk 'Skjulte øjne' på en husmur i baggård på Fælledvej i København

James Stewart i rollen som fotografen Jeff, der udspionerer sine naboer i Hichcocks uhyggelige film 'Skjulte øjne'.(Foto: PIX)
James Stewart i rollen som fotografen Jeff, der udspionerer sine naboer i Hichcocks uhyggelige film 'Skjulte øjne'.(Foto: PIX)

Den britiske filminstruktør Alfred Hitchcocks mesterværk 'Skjulte øjne' fra 1966 kan nu ses i dens rette kontekst. CPH PIX viser nemlig filmen på en husmur i en baggård på Fælledvej i København den 6. april. kl. 21.00

De allerførste gæster vil blive inviteret ind hos de lokale, hvor der er mulighed for at se filmen gennem vinduerne, ligesom James Stewart i filmen, når han udspionerer sine naboer helt uskyldigt fra sit vindue. Og hvis man vil, kan man tage kikkert eller kamera med, så identifikationen bliver fuldkommen. Filmen kan dog også opleves fra selv baggården.

Se også: Usædvanlig blodig togtur rundt i hele landet

Pix opfordrer tilskuere til at medbringe picnic-tæppe og en varm sweater til den helt specielle filmaften, der præsenteres i samarbejde med Gårdlauget Fælledvej.

I 'Skjulte øjne' spiller James Stewart fotografen Jeff, som sidder lænket til en kørestol med et brækket ben. I sommerens hede får han tiden til at gå med uskyldigt at udspionere naboerne gennem vinduet mod gården. Men der går ikke lang tid, før Jeff bliver mistænksom, for han hører kvindeskrig og er overbevist om, at der er sket en forbrydelse. Men hvem af de mange genboer i bygningen overfor er den skyldige?

Film på plænen i Tivoli
I år præsenterer PIX i samarbejde med Tivoli 'Film på plænen', hvor der 10 søndage i løbet af sommeren vises 10 nøje udvalgte film, alle i hver sin genre. Folk kan tage en tur i Tivoli og slutte fornøjelsen af med en gratis film.

Den 13. april kl.20.00 åbner 'Film på plænen' i Tivoli med Alfred Hitchcocks undervurderede klassiker fra 1966, Bag Jerntæppet , i de fantastiske omgivelser, der danner rammen om åbningsscenen, hvor Julie Andrews får overbragt en foruroligende besked. Og den Hitchcock'ske spænding stiger.

0 kommentarer
Vis kommentarer