Dansk western udtaget til Cannes

Kristian Levrings 'The Salvation' med Mads Mikkelsen i hovedrollen skal med til den prestigefyldte filmfestival

Mads Mikkelsen skal endnu engang til Cannes. Tidligere har han været af sted med 'Coco Chanel & Igor Stravinsky', 'Jagten' og den franske 'Michael Kohlhaas'. (Foto: AP)
Mads Mikkelsen skal endnu engang til Cannes. Tidligere har han været af sted med 'Coco Chanel & Igor Stravinsky', 'Jagten' og den franske 'Michael Kohlhaas'. (Foto: AP)

En dansk western optaget i Sydafrika lyder umiddelbart som en meget mærkelig kombination.

Men et eller andet må alligevel være lykkedes for instruktør Kristian Levring. Hans film, 'The Salvation', er nemlig netop blevet udtaget til filmfestivalen i Cannes.

- Jeg har elsket westerns, siden jeg var barn. At lave 'The Salvation' har været som at genskabe en fantasi fra min barndom om en verden, der på alle måder var fjern fra mit eget liv. At filmen nu er en del af hovedprogrammet i Cannes er en kæmpe ære og mere end en barnedrøm, der er blevet til virkelighed, siger Kristian Levring i en pressemeddelelse.

Se også: Mads Mikkelsen 'gift' med ung sangerinde

Det er anden gang, at Kristian Levring oplever at blive udtaget til den franske filmfestival med de berømte gyldne palmer. Første gang var i 2000 med filmen 'The King is Alive'.

For filmens hovedrolle-indehaver, Mads MIkkelsen, er det fjerde gang på bare seks år, at han skal et smut ned ad den røde løber ved den franske riviera.

- En western lavet af en dansker, som lander i Cannes, er ikke bare en overraskelse, men en drengedrøm for Kristian. Jeg er super stolt over at være med og stolt af Kristian, udtaler den internationalt anerkendt dansker i en pressemeddelelse.

Se også: Mikkelsen genforenes med Bond-babe i ny western

'The Salvation' handler om knuste drømme, kærlighed og hævn og blander elementer fra de nordiske sagaer med den klassiske western-genre.

På rollelisten er ud over Mads Mikkelsen også navne som Eric Cantona, Mikael Persbrandt, Jonathan Pryce og danske Nanna Øland Fabricius, der er bedre kendt som musikeren Oh Land.

Se også: Mads Mikkelsen i stor dansk western-film

0 kommentarer
Vis kommentarer