Dansk skuespiller vil tabe 25 kilo til hovedrolle

Roland Møller går efter sit livs første hovedrolle - men han skal tabe 25 kilo for at nå målet

Roland Møller har allerede tabt 10 kilo, men han mangler 15 kilo for at tabe sig de 25 kilo, som hans ønskede hovedrolle  kræver. Her ses Roland i rollen som krigskarlen Hannes i 'Skammerens datter'.(Foto: Kim Kastrup)
Roland Møller har allerede tabt 10 kilo, men han mangler 15 kilo for at tabe sig de 25 kilo, som hans ønskede hovedrolle kræver. Her ses Roland i rollen som krigskarlen Hannes i 'Skammerens datter'.(Foto: Kim Kastrup)

PRAG(Ekstra Bladet): Den danske Bodil-vinder Roland Møller, der vandt sit livs første Bodil for sin birolle som en rocker i Michael Noers film 'Nordvests', går nu direkte efter sit livs første hovedrolle. Men det kræver nærmests umenneskelige fysiske krav at nå det ønskede mål. Roland Møller skal nemlig tabe ca. 25 kilo for at få rollen, hvor han skal spille en meget tyndere mand i forhold til de ca. 100 kilo, han vejer netop nu.

Roland Møller har dog allerede tabt 10 kilo, men mangler ca. 15 kilo for at komme ned på en vægt på ca. 85 kilogram, som hovedrollen kræver.

- Jeg kan desværre ikke sige, hvilken film, det drejer sig om. Og det er jo heller ikke sikkert, at jeg får rollen. Men jeg ved, at jeg er et seriøst bud på at få rollen, siger Roland Møller til Ekstra Bladet, da vi møder ham i Prag, hvor han netop nu er igang med indspille rollen som Våbenmesterens højre hånd, Hannes i den kommende store danske eventyrfilm 'Skammerens datter'.

Se også: Roland Møller slås med sværdSkammeren(Maria Bonnevie) er her netop taget til fange af Hannes(Roland Møller) og Våbenmesteren(Søren Malling) i en scene fra 'Skammerens datter'.(Foto: Nepenthe film)
Skammeren(Maria Bonnevie) er her netop taget til fange af Hannes(Roland Møller) og Våbenmesteren(Søren Malling) i en scene fra 'Skammerens datter'.(Foto: Nepenthe film)
Se også: Dansk forfatter i tårer over filmatiseringen af sin egen bog

Dyrker yoga i Prag
Jeg har hørt, at du næsten hver morgen er begyndt at dyrke yoga her i Prag?

- Ja, jeg er fuld gang med at ændre min muskuløse krop, så jeg ikke bliver typecastet som den stærke mand hele tiden. Så jeg skal have ommøbleret hele min krop. Jeg er i gang med at tabe mig, og med yogaen får jeg strukket mine muskler ud. Så jeg kommer til at se lidt mere slank ud. Det kan hjælpe mig til at få den hovedrolle, som jeg går efter eller til måske at give mig nogle andre roller, siger Roland og tilføjer:

- Jeg har en yoga-træner på hotellet her i Prag. Jeg har faktisk lige været til yoga, før jeg kom her. Det er fucking hårdt. Jeg sveder som en hest. Jeg står nede bag ved og pruster og stønner. Og jeg falder nogen gange på gulvet, når vi skal stå på et ben. Og pigerne kigger på mig og tænker: Hvad er det han laver ham den tykke, forklarer Roland med et stort smil.

I udlandet har man tidligere set verdensstjerner udsætte sig selv for ekstreme vægttab for at få en hovedrolle. Det skete f.eks. med Christian Bale, der tabte hele 30 kilo, da han skulle spille den søvnløse i filmen 'The Machinist'. Matthew MaConaughey, der netop har vundet en Oscar for sin rolle som den aids-ramte rodeo-cowboy i filmen 'Dallas Buyers Club', tabte sig også 18 kilo for at få sin hovedrolle.

Se også: Laura Bro har sin baby med på filmoptagelseRoland Møller varmer her om med sværdet til dagens store kampscene.(Foto: Kim Kastrup)
Roland Møller varmer her om med sværdet til dagens store kampscene.(Foto: Kim Kastrup)


Kan ikke holde sig fra kagefadet
Roland Møller kæmper virkelig hårdt for at komme ned i vægt, men ifølge hans kollega, skuespilleren Søren Malling, har Roland nogle gange svært ved at holde fingrene fra kagefadene her i Prag.

- Ja, det er rigtigt nok. Men jeg har fundet ud af et godt trick. Jeg tygger på kagen og nyder smagen uden at synke den. Og så spytter jeg den ud. Og de stakkels kokke her i Prag, tror ikke, at jeg kan lide kagerne. Så jeg har fortalt dem, at det er fordi jeg er på slankekur, fortæller Roland.Søren Malling fortæller Ekstra Bladet, at Roland Møller har svært ved at holde fingrene fra kagefadene i Prag. Her ses Søren Maling som Våbenmesteren.(Foto: Nepenthe Film)
Søren Malling fortæller Ekstra Bladet, at Roland Møller har svært ved at holde fingrene fra kagefadene i Prag. Her ses Søren Maling som Våbenmesteren.(Foto: Nepenthe Film)
Se også: Søren Malling: 42 kilo tungere

Langsomme Malling
Roland Møller spiller Sørens Mallings assistent i 'Skammerens datter', og Roland er ikke bange for at drille sin ældre kollega lidt.

- Jeg er Søren Mallings såkaldte højre hånd. Hans muskelmand. Men jeg må dog lige understrege, at det er mig, der er den hurtige, der bevæger sig rundt i cirkler, mens Søren Malling er den langsomme, siger Roland og uddyber sin påstand:

- Vi har i filmen en scene, hvor jeg skal træne fægtning sammen med våbenmesteren Søren Malling. Og vi fandt hurtigt ud af, at det nok var bedre, at Søren Malling stod inde i midten og parerede slag, mens jeg dansede rundt om ham i cirkler med mit sværd.

- Jeg spiller en rigtig krigskarl, så det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse. Det er super fedt.

- I dagens scene skal jeg slå en fire fem stykker ihjel . Jeg skal angribe borgen fra et højere punkt med bue og pil og så løber jeg ned og slås videre med sværd.

Se også: Dødelig sværdkamp i Skammerens datterDen onde Drakan(Peter Plaugborg) er en af hovedspillerne i den eventyrlige fortælling 'Skammerens datter'.(Foto: Nepenthe)
Den onde Drakan(Peter Plaugborg) er en af hovedspillerne i den eventyrlige fortælling 'Skammerens datter'.(Foto: Nepenthe)


Tiden eftere Bodil
Hvordan har tiden været efter, at du tidligere på året fik din Bodil-pris?

- Det har været super dejligt at få anerkendelsen med min Bodilpris. Det er et stort skulderklap. Men en Bodil giver jo ikke penge på bordet. Jeg er f.eks. snart boligløs og skal finde et nyt sted, og så spørger folk mig, hvorfor jeg ikke bare køber en bolig. Men det har jeg altså ikke råd til.

- Så kigger de mærkeligt på mig og siger: Men har du ikke lige vundet en Bodil.

- Og så svarer jeg: Jo, men næste dag stod jeg i køen nede hos Netto.Her er en festlig bryllupsscene fra 'Skammerens datter'.(Foto: Nepenthe Film)
Her er en festlig bryllupsscene fra 'Skammerens datter'.(Foto: Nepenthe Film)


1 af 2 Søren Malling i sin tunge rustning, der gør ham 42 kilo tungere.(Foto: Kim Kastrup)
2 af 2 Roland Møller har allerede tabt 10 kilo, men han mangler 15 kilo for at tabe sig de 25 kilo, som hans ønskede hovedrolle kræver. Her ses Roland i rollen som krigskarlen Hannes i 'Skammerens datter'.(Foto: Kim Kastrup)
0 kommentarer
Vis kommentarer