Persbrandt blev væk fra dansk filmpremiere

Den kokain-dømte svenske skuespiller meldte afbud i sidste sekund til gallapremieren på den danske film 'En du elsker' - instruktøren Pernille Fischer Christensen aner ikke hvorfor

Mikael  Persbrandt meldte afbud i sidste øjeblik til premieren på den danske film 'En du elsker', hvor han ellers spiller hovedrollen som musikeren Thomas Jacob.(Foto: Martin Lehmann).
Mikael Persbrandt meldte afbud i sidste øjeblik til premieren på den danske film 'En du elsker', hvor han ellers spiller hovedrollen som musikeren Thomas Jacob.(Foto: Martin Lehmann).

Det er otte dage siden, at den store svenske skuespiller ved retten i Stockholm blev idømt fem måneders fængsel for køb af 12 gram kokain. Men Persbrandt ankede dommen og kom derfor på fri fod. Den populære svenske skuespiller, der spiller hovedrollen i Pernille Fischer Christensens nye film 'En du elsker', havde meldt sin ankomst til gallapremieren på filmen i Imperial Biografen i København her til aften. Men han meldte altså afbud i sidste sekundt tidligere på dagen.

Se også: Persbrandt forsvandt fra optagelser til dansk filmNogle af de vigtige aktører i filmen 'En du elsker': Fra venstre Tina Dickhow, Trine Dyrholm, Pernille Fischer Christensen, Birgitte Hjort Sørensen, Sofus Rønnow og Lourdes Faberes.(Foto: Henning Hjorth)
Nogle af de vigtige aktører i filmen 'En du elsker': Fra venstre Tina Dickhow, Trine Dyrholm, Pernille Fischer Christensen, Birgitte Hjort Sørensen, Sofus Rønnow og Lourdes Faberes.(Foto: Henning Hjorth)


- Jeg troede igår, at han ville komme. Men han har altså meldt afbud i sidste sekund. Og jeg aner faktisk ikke, hvad der er sket med ham, eller hvorfor han har meldt afbud, siger Pernille Fischer Christensen, da Ekstra Bladet her til aften møder hende på den røde løber i København.

Se også: Persbrandt dømt i narkosag: Her er hans strafTrine Dyrholm alene på den røde løber. Persbrandt blev væk. Men man kan til gengæld se ham på et kæmpe billede lige bag Dyrholm.(Foto: Henning Hjorth)
Trine Dyrholm alene på den røde løber. Persbrandt blev væk. Men man kan til gengæld se ham på et kæmpe billede lige bag Dyrholm.(Foto: Henning Hjorth)


Persbrandt havde fortjent at blive hyldet
Men hvad betyder det for dig, at din hovedrolleindehaver ikke møder op til galla-premieren på din nye film?

- Det er jo synd, at han ikke kommer og er med til den her store fest, hvor alle jo bare elsker ham. Alle elsker Persbrandt her i Danmark, og han havde fortjent at blive hyldet for sin fantastiske rolle i filmen, siger Pernille Fischer Christensen.

Ekstra Bladet har givet din film 'En du elsker' seks stjerner. Hvad siger du til det?

- Jeg skreg bare op i luften af glæde, da jeg fik det at vide. Lige nu elsker jeg bare Ekstra Bladet. Det er helt fantastisk.

Se også: Mikael Persbrandt: Mit privatliv rager ikke nogenSe også: Dyrholm og Persbrandt som musikalsk duoMikael Persbrandt i rollen som musikeren Thomas Jacob ses her sammen med Trine Dyrholm i rollen som hans musikproducer i en scene fra filmen 'En du elsker'.(Foto: Rolf Konow)
Mikael Persbrandt i rollen som musikeren Thomas Jacob ses her sammen med Trine Dyrholm i rollen som hans musikproducer i en scene fra filmen 'En du elsker'.(Foto: Rolf Konow)


Persbrandt er vild og elektrisk
Du har tidligere udtalt, at det kan være vanskeligt at instruere Mikael Persbrandt. Kan du ikke uddyde det?

- Han er bare en meget vild person. Han er elektrisk og gør lige nøjagtigt, hvad der passer ham, når det passer ham. Og det er der jo ikke ret mange mennesker, der gør.

Nogle gange skal man være ydmyg, når man er skuespiller. Og det er måske ikke hans stækreste side.

Se også: Persbrandt: En mand med engle og dæmoner

Men er hans vildskab i hans private liv også en kvalitet for den rolle, han spiller som musikeren Thomas Jacob i din film?

- Ja, det synes jeg. Han får skabt en troværdighed omkring karakteren Thomas Jacob, fordi han selv på mange områder minder om ham. Persbrandt blev valgt til rollen, fordi han er en fuldstændig fantastisk skuespiller. Og så er det bare et ekstra plus, at han også har nogle erfaringer med alkohol og stoffer, som karakteren Thomas Jacob også har.

- Jeg vil selv betragte Persbrandt som en af verdens bedste skuespillere. Han har alt det, der skal til for at være en verdensstjerne, siger Pernille Fischer Christensen.

Se også: Se Persbrandts tatoverede krop

Mikael Persbrandt spiller en tidligere alkoholiseret musiker, der også har været på stoffer. I filmen er han dog på vandvognen. Hans datter spilles af Birgitte Hjort Sørensen, der skal på afvænning på grund af sit stofmisbrug.(Foto: Rolf Konow)
Mikael Persbrandt spiller en tidligere alkoholiseret musiker, der også har været på stoffer. I filmen er han dog på vandvognen. Hans datter spilles af Birgitte Hjort Sørensen, der skal på afvænning på grund af sit stofmisbrug.(Foto: Rolf Konow)
.

1 af 4 Filminstruktøren Pernille Fischer Christensen anede ikke selv, hvorfor Mikael Persbrandt havde meldt afbud til gallapremieren på hendes film.(Foto: Henning Hjort)
2 af 4 Trine Dyrholm, der spiller den kvindelige hovedrolle i 'En du elsker', mødte imidlertid op. Og hun sagde, at det var ærgerligt, at Persbrandt ikke kom. Hun glæder sig til at træffe ham igen.(Foto: Henning Hjort)
3 af 4 Nogle af de vigtige aktører i filmen 'En du elsker': Fra venstre Tina Dickhow, Trine Dyrholm, Pernille Fischer Christensen, Birgitte Hjort Sørensen, Sofus Rønnow og Lourdes Faberes.(Foto: Henning Hjorth)
4 af 4 Mikael Persbrandt meldte afbud i sidste øjeblik til premieren på den danske film 'En du elsker', hvor han ellers spiller hovedrollen som musikeren Thomas Jacob.(Foto: Martin Lehmann).
0 kommentarer
Vis kommentarer