Dansk gyserfilm jager millioner i Cannes

Dansk gyserfilmselskab er taget til filmfestival i Cannes for at skaffe midler til ny film.

Det kan godt blive svært for det lille danske filmselskab at få ørenlyd i Cannes. Men de er stædige. Her ses lidt af hysteriet fra filmbyen.(Foto:  Jonathan Bjerg Møller)
Det kan godt blive svært for det lille danske filmselskab at få ørenlyd i Cannes. Men de er stædige. Her ses lidt af hysteriet fra filmbyen.(Foto: Jonathan Bjerg Møller)

Mens verdens mest prominente filmfolk er samlet til den 67. filmfestival i den sydfranske by Cannes, er også et lille dansk filmselskab fra Kolding ved navn TAPE_7 rejst derned.

De vil skaffe penge til en gyserfilm.

Med et budget på en million dollar, svarende til 5,4 millioner kroner, skal filmen med titlen "Medievil" blive selskabets første store spillefilm.

Se også: Kidman-film om fyrstinde Grace skaber masser af ballade

Producer og administrerende direktør Mona Skriver forventer ikke at komme hjem fra festivalen med en fuld finansiering, men målet er at komme et skridt videre.

- Vi skal derned og finde medproducenter på vores film, og vi skal have nogle møder med dem, som allerede har vist interesse for projektet. Finansieringsplanen består af flere forskellige parter, og kommer vi hjem med bare én af dem, er vores succeskriterium opnået for Cannes, siger hun.

Se også: Kidman som fyrstinde Grace af Monaco

Selskabet beskæftiger sig udelukkende med gysergenren, og som nicheselskab må man kigge ud over den danske grænse, forklarer hun.

- Danmark er ikke stor nok til at give os brød på bordet, fordi genren ikke får den helt store opmærksomhed herhjemme, siger Mona Skriver.

Hør Mona fortælle om sin passion for gys og nytænkningProducer Mona Skriver.(Foto: PR Foto)
Producer Mona Skriver.(Foto: PR Foto)


Festivalens filmmarked, Marché du Film, anses for at være blandt de vigtigste steder at få promoveret filmprojekter, der endnu ikke er finansieret.

Se også: Nu indtager stjernerne filmfestivalen i Cannes

Direktør i Producentforeningen Klaus Hansen beskriver Marché du Film som kaotisk og som branchens svar på en Roskilde Festival.

- Der er 70.000 filmfolk til stede over 10 dage, og alle har ekstremt mange vigtige møder, så man skal virkelig have en gennemslagskraft. Forberedelsen betyder alt i det her, siger han.

Han roser TAPE_7's initiativ for at bidrage til nytænkning og udvikling i branchen, men han tror, at selskabet kommer på en svær opgave.

- Det bliver hårdt arbejde, og jeg tror, at det bliver rigtig svært for dem, men på et punkt har de set rigtigt, for der er ekstrem hård konkurrence i Danmark om at få adgang til støttemidlerne, siger Klaus Hansen.

0 kommentarer
Vis kommentarer