Ghita Nørby: Jeg troede filmrolle var fup

Den 79-årige danske skuespillerinde spiller overfor selveste Viggo Mortensen i den nye film 'Jauja'

CANNES(Ekstra Bladet): - Rollen som den ældre kvinde i vores nye film 'Jauja' skulle spilles af en interessant kvinde med et stort nærvær, og Ghita Nørby var den første, jeg tænkte på, fortæller Viggo Mortensen, der ringede til Ghita Nørby og lagde en besked på hendes telefonsvarer.

Ghita Nørby fortæller til Ekstra Bladet, at hun aflyttede telefonsvareren og hørte følgende besked: Jeg hedder Viggo Mortensen. Vil du være med i en argentinsk film. Og så lagde han sit telefonnummer.

- Jeg troede selvfølgelig, at det var telefonfis og rent og skær fup, men jeg blev alligevel nysgerrig og ringede til nummeret, og så var det altså Viggo, der tog telefonen. Vi fik os en lang god snak om filmprojektet, og jeg var solgt med det samme, siger den 79-årige Ghita Nørby.

Eventyrlyst og glæde ved livet
Hvad får en ældre kvinde som dig til at sige ja til en filmrolle, der skal indspilles på den anden side af jordkloden i Argentina?

- Det er simpelthen eventyrlyst og glæden ved livet. Det er jo vidunderligt at mærke verden. Jeg elsker det bare over alt på jorden.

Hvad talte med Viggo om efter dagens optagelser om aftenen?

- Det vil jeg da ikke sige. Jeg er en meget diskret dame. Nej spøg til side. Vi grinede og morede os. Det var vidunderligt, siger Ghita med sin afsmittende latter.

Den 16-årige Viilbjørk Malling Agger, der er datter af skuespillerparret Søren Malling og Petrine Agger, er også lykkelig for at spille Viggo Mortensens datter i filmen.

- Det var slet ikke skræmmende for mig. Viggo var sød, og alt foregik stille og roligt, fortæller Viilbjørk.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
0 kommentarer
Vis kommentarer