Lars Mikkelsen: Jeg har det som en fisk i vandet

Storebror Lars er lige i hælene på Mads Mikkelsen med henblik på en international karriere - og de er begge i Cannes på samme tid for første gang nogensinde

Mads Mikkelsen ses her med blodig hvid skjorte i en scene fra Danmarks første varulvefilm ’Når dyrene drømmer’.(Foto: Alphaville/Rolf Konow)
Mads Mikkelsen ses her med blodig hvid skjorte i en scene fra Danmarks første varulvefilm ’Når dyrene drømmer’.(Foto: Alphaville/Rolf Konow)

CANNES(Ekstra Bladet): For tre dage siden var det Mads Mikkelsen, der var i centrum under filmfestivalen i Cannes med sin hovedrolle i Kristian Levrings westernfilm ’Salvation’. Men i går var det storebror Lars Mikkelsen, der fik al opmærksomheden for sin rolle i Danmarks første varulve-film ’Når dyrene drømmer.

Og de berømte Mikkelsen-brødre skriver historie ved at være repræsenteret ved verdens mest prestigefyldte filmfestival samtidigt for første gang nogensinde.

- Det er jo mærkeligt - men også skønt, at sådan et par drenge fra Nørrebro i København, der har rendt rundt og leget i en gammel nedlagt fabrik, nu begge er repræsenteret her i Cannes. Det er fanme stort, siger Lars Mikkelsen til Ekstra Bladet og tilføjer, at han selvfølgelig var til midnatsvisning på sin lillebrors film for et par dage siden.

Se også: Ghita Nørby: Jeg troede filmrolle var fupDet er uhyre sjældent, at Mads og Lars Mikkelsen bliver fotograferet sammen. Men her ses de på et billede fra 2011.(Foto: Polfoto)
Det er uhyre sjældent, at Mads og Lars Mikkelsen bliver fotograferet sammen. Men her ses de på et billede fra 2011.(Foto: Polfoto)
Se også: Viggo Mortensen: Skønt at tale dansk i en film

Gav Mads en krammer
- The Salvation er en super fed film. En flot æstetisk oplevelse, og Mads er skide hamrende god i filmen. Det var stort for mig at gå op af den røde løber her i Cannes til en film, som Mads medvirker i. Jeg blev sgu bare så stolt af min lillebror. Vi nåede også lige at hilse på hinanden efter filmen, hvor jeg jeg sagde tillykke og gav ham en stor krammer.

Lars Mikkelsen kunne dog ikke under filmens visning lade være med at tænke på, at han faktisk havde fået rollen som Mads Mikkelsens karakter Jons storebror i filmen, men at han måtte takke nej, fordi han var i gang med et helt andet filmprojekt. I stedet gik rollen til den svenske skuespiller Mikael Persbrandt.

- Det ville da have været fedt, hvis Mads og jeg havde optrådt sammen på det store hvide lærred og så oven i købet som brødre. Vi har jo to fjæs, der ligner hinanden. Men det må altså blive en anden gang, fortæller Lars Mikkelsen, der kun to gange tidligere har medvirket i det samme filmprojekt som sin bror. Brødrene Mikkelsen spillede sammen i et afsnit af tv-serien ’Rejseholdet’, og de medvirkede også sammen i en ganske kort scene i filmen ’Flammen og Citronen’.

Se også: Tommy Lee Jones vild med Sonja Richter

Mikkelsens-brødrene vil gerne spille sammen
Men er det en drøm for jer, at i begge får bærende roller i den samme film?

- Ja, det er en tanke, som vi bliver mere og mere hook på. Og den tanke får mere plads i takt med, at jeg efterhånden også kan begå mig i de store internationale filmproduktioner. Det kunne jeg jo ikke rigtigt i starten. Og efterhånden som vores udtryk nærmer sig hinanden, er det da oplagt. Og det tror jeg også, at Mads synes. Vi mangler bare lige historien, der passer til det, sier Lars Mikkelsen, der gennem de sidste par år er gået i sin lillebrors internationale fodspor.

Se også: Mikkelsen sammen med tidligere Bond-babe

International karriere
Lars Mikkelsen har nemlig f.eks. medvirket som skurk i den store BBC-serie ’Sherlock’, og gennem de sidste otte måneder har han rejst Europa tyndt i den bærende hovedrolle i den europæiske politi-serie ’The Team’.

- Lige nu handler det altså om holde gang i min internationale karriere. Det har jeg det nemlig rigtig godt med. Jeg føler mig faktisk som en fisk i vandet. Det er herligt.Den 20-årige debutantskuespiller sonia Suhl ses her forvandlet som en varulv i filmen 'Når dyrene drømmer'.(Foto: Rolf Konow)
Den 20-årige debutantskuespiller sonia Suhl ses her forvandlet som en varulv i filmen 'Når dyrene drømmer'.(Foto: Rolf Konow)
Se også: Mikkelsen: De ville skære min finger af

Danmarks første varulve-film
Men her i Cannes er det dog en vaskeægte dansk film, Lars Mikkelsen er med i, nemlig Danmarks første varulve-film ’Når dyrene drømmer’, hvor han har rollen som en far, der for alt i verden vil beskytte sin kone(Sonja Richter) og sin datter Marie, der begge bærer varulven i deres gener.

- Jeg er meget fascineret af at være med i en dansk genrefilm, der bliver behandlet på en socialrealistisk typisk skandinavisk måde. Jeg synes, at det er en smuk historie, der handler om at frigøre sig af et jerngreb og at tage vare på sit eget liv. Den handler om at blive voksen.

Se også: Oh Land: Jeg græd som pisket i tre dage

1 af 5 Her er Sonia Suhl til lægen i scene i filmen, hvor hun for alvor erkender, at hendes krop forvandler sig. Hun har nemlig fået hår på brystet.(Foto: Rolf Konow)
2 af 5 Den norske skuespiller Jacob Oftebro, der er bosiddende i København spiller rollen som en lokal fyr, der er forelsket i Sonia Suhls karakter.(Foto: Rolf Konow)
3 af 5 Der sker ting og sager, når den unge Marie(Sonia Suhl) dyrker sex med sin unge ven(Jacob Oftebro) for første gang. Mere skal ikke røbes her.(Foto: Rolf Konow)
4 af 5 Mads Mikkelsen og Sonia Suhl ses her som den beskyttende far og hans datter Marie i filmen ’Når dyrene drømmer’.(Foto: Alphaville/Rolf Konow)
5 af 5 Mads Mikkelsen ses her med blodig hvid skjorte i en scene fra Danmarks første varulvefilm ’Når dyrene drømmer’.(Foto: Alphaville/Rolf Konow)
0 kommentarer
Vis kommentarer