Jeg blev smidt i en container med fiskeaffald

Den 20-årige Sonia Suhl bliver i rollen som Marie ekstremt mobbet i filmen ’Når dyrene drømmer’ og hævner sig grufuldt som en varulv

Sonia Suhl ses her i rollen som Marie, der langsomt men sikkert udvikler sig til en varulv. Og så er der dømt hævn i det nordjyske.(Foto: Alphaville)
Sonia Suhl ses her i rollen som Marie, der langsomt men sikkert udvikler sig til en varulv. Og så er der dømt hævn i det nordjyske.(Foto: Alphaville)

CANNES(Ekstra Bladet): Det har altid været en drøm for den 20-årige Sonia Suhl fra Nordjylland at blive skuespiller. Og den drøm er netop gået i opfyldelse med rollen som Marie i filminstruktøren Jonas Arnbys nye varulvefilm ’Når dyrene drømmer’, der i dag blev vist på filmfestivalen i Cannes.

Se også: Lars Mikkelsen: Jeg har det som en fisk i vandet

Men debutantrollen blev altså lidt af en ekstrem oplevelse for Sonia Suhl, der i filmen i rollen som Marie bliver mobbet på de mest modbydelig måder, da hun starter på et nyt job på en fiskefabrik.

- Under optagelserne blev jeg blandt andet smidt ned i en rigtig container med fiskeaffald. Der var 40 procent rigtigt fiskeaffald i containeren samt friske torske-hoveder, der var udstoppet med flamingo, så de flød i overfladen. Vi håbede på, at jeg kun skulle smides i containeren en enkelt gang, men så var der noget galt med kamera-justeringen, så jeg måtte ned i den modbydelige container igen.

Se også: Ghita Nørby: Jeg troede filmrolle var fupHer er Sonia Suhl til lægen i scene i filmen, hvor hun for alvor erkender, at hendes krop forvandler sig. Hun har nemlig fået hår på brystet.(Foto: Rolf Konow)
Her er Sonia Suhl til lægen i scene i filmen, hvor hun for alvor erkender, at hendes krop forvandler sig. Hun har nemlig fået hår på brystet.(Foto: Rolf Konow)
Se også: Viggo Mortensen: Skønt at tale dansk i en film

Simuleret voldtægt med en torsk
I en anden voldsom mobbe-scene bliver Sonia Suhl i rollen som Marie af sine mandschauvinistiske arbejdskolleger udsat for en simuleret voldtægt med en stor torsk, der skal erstatte en penis.

- Voldtægtsscenen var faktisk lidt traumatisk. Den foregik nemlig på en rigtig fiskefabrik, hvor der stank af fisk. Og på et tidspunkt fik jeg torsken i hovedet, så jeg fik et ar i ansigtet, som jeg stadig har, siger Sonia Suhl, der fik rollen i konkurrence med 400 andre piger fra Nordjylland.

For Sonia Suhl er rollen imidlertid tæt på hendes lokalmiljø. Hendes far arbejder nemlig som fisker i Hanstholm, og hun har selv arbejdet nogle få gange på en fiskefabrik.Der sker ting og sager, når den unge Marie(Sonia Suhl) dyrker sex med sin unge ven(Jacob Oftebro) for første gang. Mere skal ikke røbes her.(Foto: Rolf Konow)
Der sker ting og sager, når den unge Marie(Sonia Suhl) dyrker sex med sin unge ven(Jacob Oftebro) for første gang. Mere skal ikke røbes her.(Foto: Rolf Konow)
Se også: Tommy Lee Jones vild med Sonja Richter

Sonja Richters datter

I filmen spiller Sonia Suhl datter til selveste Lars Mikkelsen og Sonja Richter , og hun ligner faktisk Sonja Richter rigtig meget.

- Sonja Richter er et af mine store forbilleder. Så det var skræmmende, da jeg skulle møde hende og Lars Mikkelsen for første gang. Jeg kunne slet ikke sove om natten, før jeg skulle møde dem. Men de har været super gode til at støtte mig.

Hvordan har det været for dig at spille en varulv?

- Det har været totalt fedt. Som forberedelse til rollen har jeg danset japansk butoh-dans, også kaldet mørkets dans – for at finde ind til kropsbevidstheden og finde frem til, hvordan dyret eller varulven bevæger sig i filmen.

Sonia fortæller også, at det er surrealistisk, at hun netop nu befinder sig i Cannes.

- Jeg er bare så lykkelig over det. Det kan næsten ikke blive større.

’Når dyrene drømmer’ har premiere i de danske biografer den 12. juni.

Se også: Mikkelsen: De ville skære min finger afSonia Suhl har altid haft Sonia Richter som et af sine forbilleder. Hers ses Sonia Richter i Cannes sammen med skuespillerne Hillary Swank, Tommy Lee Jones og Miranda Otto i forbindelse med filmen 'The Homesman', hvor hun har en stor rolle. Filmen er med i hovedkonkurrencen her i Cannes.(Foto: AP)
Sonia Suhl har altid haft Sonia Richter som et af sine forbilleder. Hers ses Sonia Richter i Cannes sammen med skuespillerne Hillary Swank, Tommy Lee Jones og Miranda Otto i forbindelse med filmen 'The Homesman', hvor hun har en stor rolle. Filmen er med i hovedkonkurrencen her i Cannes.(Foto: AP)


1 af 3 Lars Mikkelsen ses her med blodig skjorte i en scene fra 'Når dyrene drømmer': (Foto: Rolf Konow)
2 af 3 Lars Mikkelsen og Sonia Suhl som far og datter i 'Når dyrene drømmer'.(Foto: Rolf Konow)
3 af 3 Sonia Suhl ses her i rollen som Marie, der langsomt men sikkert udvikler sig til en varulv. Og så er der dømt hævn i det nordjyske.(Foto: Alphaville)
0 kommentarer
Vis kommentarer