Dansk gys må gerne være usexet

Horror bliver ofte forbundet med sex, mener skuespilleren Jakob Oftebro, der spiller med i 'Når dyrene drømmer'

Den 20-årige debutantskuespiller sonia Suhl ses her forvandlet som en varulv i filmen 'Når dyrene drømmer'.(Foto: Rolf Konow)
Den 20-årige debutantskuespiller sonia Suhl ses her forvandlet som en varulv i filmen 'Når dyrene drømmer'.(Foto: Rolf Konow)

Der er ikke meget yndigt over skuespillerinden Sonia Suhl, når hun i filmen 'Når dyrene drømmer' forvandler sig til en behåret og aggressiv varulv.

Men det er en af de store styrker ved Jonas Alexander Arnbys film, mener skuespiller Jakob Oftebro, der spiller overfor Sonia Suhl i filmen, hvor den unge pige skal gøre op med sig selv, om hun tør at være anderledes i et lille lokalsamfund.

Se også: Dansk instruktør bringer nordjysk horror til Cannes

- Det er dejligt, at man får lov at se kvinden tage nogle andre former og være sådan - i gåseøjne - usexet, siger han og uddyber.

- Horror bliver traditionelt set også ofte forbundet med sex. Og det er altid dem, der har sex, der bliver slået ihjel bagefter. Der er rigeligt med bryster og babes, og sådan er det ikke i denne her film, og det synes jeg er sejt, siger han.

- Jeg håber også, at det er noget, de danske piger og drenge vil sætte pris på. Det er en sej pige, der spiller hovedrollen, fortæller skuespilleren.

Se også: Jeg blev smidt i en container med fiskeaffald

I stedet for bryster og babes, ligger der en kærlighedshistorie mellem de to hovedfigurer i filmen, der er blevet vist under filmfestivalen i Cannes i sideprogrammet Semaine de la Critique.

- Han kan se, at hun er god, og at det jo ikke er hendes fejl, det der sker med hende, og jeg synes, at det element af kærlighed, der er i historien, er en styrke, siger Jakob Oftebro.

Se også: Lars Mikkelsen: Jeg har det som en fisk i vandet

0 kommentarer
Vis kommentarer