Ålen giver sig: Lægger bilagene frem

Zentropas chef laver en 'Løkke' og indvilger nu i at vise DFI sine bilag

'Ålen' lægger nu - ligesom Lars Løkke Rasmussen - sine bilag frem. (Foto: Benjamin Kürstein)
'Ålen' lægger nu - ligesom Lars Løkke Rasmussen - sine bilag frem. (Foto: Benjamin Kürstein)

Hvad er ligheden mellem Zentropa-bossen Peter Aalbæk Jensen og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen?

De har begge en bilagssag hængende over hovedet - og har begge efter lang tidspres valgt at fremlægge deres bilag.

Se også: Producenter om Zentropa-sag: Alle skal fremlægge bilag

I går, søndag, holdt Lars Løkke Rasmussen et fire timer langt pressemøde og fremlagde i den forbindelse sine omdiskuterede rejsebilag. Senere på dagen udsendte Peter Aalbæk Jensen en pressemeddelelse og offentliggjorde, at han havde tænkt sig at give Det Danske Filminstitut fuld indsigt i sine bilag i forbindelse med filmen 'Antichrist'.

'Jeg giver Det danske Filminsitut lov til at gennemgå regnskaber og bilag på filmen 'Antichrist', skriver han.

Se også: Derfor er Peter Aalbæk sur på DFI

Bilagskrigen begyndte, at Det Danske Filminstituts direktør, Henrik Bo Nielsen, satte en revision af regnskabet bag Zentropa-filmen 'Antichrist' i gang, da han mente, at det var behæftet med en række fejl. I den forbindelse beskyldte han 'Ålen' for at have brugt 60.000 kroner på en middag for Cannes Film Festivalens direktør. En middag, som Peter Aalbæk Jensen hævder kun har kostet 9200 kroner.

Zentropa-chefen har siden søgt agtindsigt i Henrik Bo Nielsens fortæringsbilag, rejsebilag og hotelophold i perioden fra maj 2007 og frem til oktober 2013 for at se, om DFI-direktøren selv har brugt for mange penge.

Se også: Filminstitut: Ved ikke hvad Ålen skjuler

I pressemeddelelsen kræver Peter Aalbæk Jensen desuden, at Henrik Bo Nielsen bliver erklæret inhabil i forbindelse med gennemgang af 'Antichrist'-bilagene.

'Af bestyrelseformand Joachim Malling (for DFI, red.) afkræver jeg, at Henrik Bo Nielsen erklæres inhabil i gennemgangen af min sag, da han flere gange offentligt i ugens løb har vist sin forudtagenhed og mod god forvaltningsskik har kommenteret min sag i detaljer', skriver 'Ålen', der samtidig fortæller, at han fremlægger bilagene, fordi han er sikker på, at det vil rense hans navn.

'Jeg føler mig overbevist om, at en revision vil rense mig for beskyldningerne, og dermed med den megen virak in mente udstille Henrik Bo Nielsen, som den svage og kujonagtige leder han er'.

Se også: Peter Aalbæk kræver DFI-direktør fyretSe også: Kulturminister til Ålen: Aflever regnskaberneSe også: Ålen: Du sender bare betjentene, Jelved

0 kommentarer
Vis kommentarer