Dansk varulv-film udtaget til Cannes

Filminstruktøren Jonas Alexander Arnbys spillefilmdebut 'Når dyrene drømmer' er udtaget til Cannes Filmfestivalens prestigefyldte sideprogram Semaine de la Critique

En kun 16-årig dansk pige forvandler sig til en varulv i Jonas Alexander Arnbys film 'Når dyrene drømmer', der er udtaget til filmfestivalen i Cannes.(Foto: PR Foto)
En kun 16-årig dansk pige forvandler sig til en varulv i Jonas Alexander Arnbys film 'Når dyrene drømmer', der er udtaget til filmfestivalen i Cannes.(Foto: PR Foto)

De berømte filmbrødre Mads Mikkelsen og Lars Mikkelsen kan nu i fællesskab sole sig i blitzlys og opmærksomhed i filmbyen Cannes i det sydlige Frankrig i maj måned. De medvirker nemlig begge i film, der er udtaget til den prestigefyldte filmfestival, der finder sted fra den 14 til den 25. maj.

Mads Mikkelsen har hovedrollen i Christian Levrings danske westernfilm 'Salvation', hvor han blandt andre spiller overfor svenske Mikael Persbrandt og den tidligere franske fodboldlegende Eric Cantona. Og det er netop nu også blevet offentliggjort, at Lars Mikkelsen medvirker i filminstruktøren Jonas Alexander Arnbys spillefilmsdebut 'Når dyrene drømmer', der er udtaget til Cannes Filmfestivalens prestigefyldte sideprogram Semaine de la Critique. Gyserfilmen har også Sonia Suhl og Sonja Richter på rollelisten.

Mystiske dødsfald på en dansk ø
Gyserfilmen 'Når dyrene drømmer' tager udgangspunkt i den 16-årige Marie, der undergår mystiske forvandlinger. Det er en film om en ung piges frigørelse og hævn over en omverden, der ydmyger, foragter og frygter hende. Marie lever i en isoleret landsby på en lille ø ud for den danske vestkyst. Hendes mor er alvorligt syg af en ukendt sygdom, og hendes far passer den lille familie. Marie opdager pludselig, at der sker mystiske ting med hendes krop, og hun føler, at hun er ved at miste kontrollen over sig selv. Samtidig går det op for Marie, at faren skjuler noget for hende om morens sygdom. Flere dødsfald finder sted på den lille ø under mystiske omstændigheder, og Marie mærker, at dyret i hende er ved at tage over.

Ud over at være i spil til Semaine de la Critique-seriens tre hovedpriser har 'Når dyrene drømmer' også mulighed for at vinde Cannes Filmfestivalens pris for bedste debutspillefilm, Caméra d'Or.

Instruktør Jonas Alexander Arnby er uddannet på det alternative filmskole Super16 og har instrueret musikvideoer og korte fiktionsfilm. "Når dyrene drømmer" er Arnbys første spillefilm.

Manuskriptet er skrevet af Rasmus Birch, og filmen er produceret af Caroline Schlüter Bingestam og Ditte Milsted for Alphaville Pictures Copenhagen med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Omtalt i verdens førende filmblad
Verdens førende filmblad Variety har også sat spotlight på udtagelsen af Jonas Alexander Arnbys spillefilmsdebut og beskriver filmen som en blanding mellem den svenske vampyrfilm 'Lad den rette komme ind' og den amerikanske gyserfilm 'Carrie'.

Til Variety fortæller Charles Tesson, der har udvalgt filmene til Semaine de la Critique, følgende om 'Når dyrene drømmer':

- Det er en protestantisk skrækfilm med et feministisk twist. Hovedkarakteren er en heltinde i stil med de kvinder man ser i de belgiske filminstruktører, Dardenne-brødrenes film. Hovedkarakteren bliver rutinemæssigt ydmyget af macho-mænd på sit arbejde. Men da hun endelig forvandler sig til varulv, bliver hun istand til at hævne sig selv og sin mor.

Der er forventet premiere på filmen i de danske biografer i løbet af sommeren.

Danskere i Cannes
Allerede udtaget til deltagelse på årets Cannes Filmfestival er Kristian Levrings "The Salvation" i hovedprogrammet. Sonja Richter har også en stor rolle i Tommy Lee Jones film 'The Homesman ', hvor hun spiller overfor selveste Meryl Streep og Hillary Swank. The 'Homesman' er udtaget til selve hovedkonkurrencen. Derudover er de to kortfilm "Void" og "Sundays" i sideprogrammet Quinzaine des Realisateurs (Directors' Fortnight) samt den svensk-dansk samproducerede "Force Majeure" ("Turist") i festivalens hovedkonkurrence. Og det sidste skud på stammen er altså gyserfilmen 'Når dyrene drømmer'.

0 kommentarer
Vis kommentarer