Bror bekræfter: Oscar-vinder begik selvmord

Da den 36-årige filminstruktør Malik Bendjelloul døde den 13. maj, var det som følge af et selvmord. Det bekræfter hans bror.

Familien sørger efter Malik Bendjellouls selvmord. Foto: AP
Familien sørger efter Malik Bendjellouls selvmord. Foto: AP

Da Malik Bendjelloul i 2013 fik en Oscar-statuette for sin dokumentarfilm 'Searching for Sugarman', var det første gang i 61 år, at Sverige vandt den prestigefyldte pris.

Derfor gør det nok ondt i mange svenske hjerter, at broren til den unge instruktør nu bekræfter, at filmskaberen tog sit eget liv. Han blev 36 år.

Se også: Svensk Oscar-instruktør fundet død i Stockholm

Det skriver Female First.

- Livet er ikke altid nemt. Jeg var sammen med ham til det sidste, og jeg ved ikke, hvordan jeg skal klare det her. Jeg ved det virkelig ikke, siger broren Johar Bendjelloul til Aftonbladet.

Oscar-vinderen Adele får en hjælpende hånd af Jennifer Aniston. (Foto: Matt Sayles/AP) Film - 25. feb. 2013 - kl. 06:40 Her er de vigtigste Oscar-vindere

Og det er ikke kun den succesfulde instruktørs bror, der sørger over det alt for tidige dødsfald. Også 'Sugarman' Sixto Rodriguez er berørt af situationen. Han er hovedpersonen i dokumentarfilmen, som den svenske instruktør vandt sin Oscar for.

- Han var en meget talentfuld mand og en hårdtarbejdende kunstner. Det beviste han ved at vinde en Oscar i første forsøg. Jeg sender mine dybeste kondolencer til hans familie. Hvil i fred, siger Rodriguez.

Instruktør Nikolaj Arcel, Alicia Vikander og Mads Mikkelsen på den røde løber i Hollywood. (Foto: AP) Film - 25. feb. 2013 - kl. 04:10 Ingen Oscar til dansk kongefilm

Bendjellouls Oscar-vindende dokumentarfilm 'Searching for Sugarman'" handler om Sixto Rodriguez, der, uden selv at vide det, var en sand superstjerne i Sydafrika.

0 kommentarer
Vis kommentarer