Hollywood-karrieren kostede dansk instruktør ægteskabet

Den danske filminstruktør Niels Arden Oplev er aktuel med filmen ’Kapgang’ - men han har også gjort det rigtig godt i Hollywood i de sidste fem år

 

Filminstruktøren Niels Arden Oplev præsenterer her sine egne fire børn. Fra venstre: Linea, Thor, Niels Arden Oplev, Yale og Anna.(Foto: Mogens Flindt)
Filminstruktøren Niels Arden Oplev præsenterer her sine egne fire børn. Fra venstre: Linea, Thor, Niels Arden Oplev, Yale og Anna.(Foto: Mogens Flindt)

Niels Arden Oplev har for længst slået sit navn fast i Danmark med film som ’Drømmen’, ’To verdener’ og ’Mænd der hader kvinder’. Og netop nu er han aktuel med sin nye film 'Kapgang'. Men han har også de sidste fem år boet og arbejdet i Hollywood i Los Angeles, hvor han for alvor er brudt igennem i filmbyen.

Se også: 14-årig: Det var grænseoverskridende at spille sex-scenerne

På kun fem år har han lavet sin egen store Hollwood-film ’Dead Man Down’ med Colin Farrell og Noomi Rapace i hovedrollerne samt pilotafsnit til de store amerikanske tv-serier ’Unforgettable’ og ’Under The Dome’. Oplevs første afsnit af ’Under The Dome’ blev set af 20 millioner mennesker. Det er fire gange Danmarks befolkning.

Se også: Filminstruktør: Jeg debuterede seksuelt som 15-årig

Mens tilbageflytningen til USA og Hollywood har skabt masser af succes til Niels Arden Oplev, kom det imidlertid også til at koste noget for privatlivet. Oplev er nemlig blevet skilt fra sin amerikanske kone Florence, som han har været gift med siden 1986. Parret har fire børn sammen i alderen fra 14 til 24 år.

Se også: Fra Birgitte Nyborg til sex-bombe

Niels Arden Oplev er her fotograferet med sin kone Florence i 2008. Nu er parret blevet skilt efter mere end 25 års ægteskab.(Foto: Bo Nymann)
Niels Arden Oplev er her fotograferet med sin kone Florence i 2008. Nu er parret blevet skilt efter mere end 25 års ægteskab.(Foto: Bo Nymann)
 

Vi skiftes til at have børnene
- Vores forhold kunne ikke rigtigt holde til, at vi vendte tilbage til USA, så nu er jeg skilt. Men vi bor stadig tæt på hinanden i Hollywood Hills, hvor vi lever som en moderne familie, der skiftes til at have børnene, siger Oplev og tilføjer:

- Min ældste søn Yale på 18 år er dog flyttet til Danmark, hvor han går i 2. G på Øregaard Gymnasium. Når man er 18 år har man jo meget mere frihed i Danmark end i USA, hvor man f.eks. skal være 21 år for at drikke en øl, siger Oplev med sit vanlige lune jyske smil.

Oplevs ældste datter Anna på 24 er ind til videre den eneste, der er gået i hans fodspor. Hun har nemlig gået på teaterskole i New York og forsøger netop nu som skuespiller at slå igennem i Hollywood. Den 20-årige datter Linea er gået i en helt anden retning. Hun studerer økonomi på universitetet UCLA. Oplevs yngste søn Thor på 14 år er også begyndt at snuse til filmverdenen. Han er nemlig netop nu i fuld gang sammen med en ven at skrive en tv-serie.

Anders W. Berthelsen og den unge Villads Bøye ses her i rollerne som far og søn i filmen 'Kapgang', hvor den unge Martin får fem kondomer af sin far lige inden sin konfirmation.(Foto: Nordisk Film/Framegrab) Filmnyheder - 4. aug. 2014 - kl. 15:37 Konfirmand får kondomer af sin far

Niels Arden Oplev præsenter sine to smukke døtre Linea og Anna. Han er stolt som en pave. Og man forstår ham godt.(Foto: Mogens Flindt)
Niels Arden Oplev præsenter sine to smukke døtre Linea og Anna. Han er stolt som en pave. Og man forstår ham godt.(Foto: Mogens Flindt)
 

Skønt at være far til fire
- Uha, det er fanme skønt at have børn. Og jeg er så lykkelig over, at de alle kunne være med til gallapremieren på min nye danske film ’Kapgang’, forklarer Oplev, der for nylig her i Danmark sammen med to andre film fik shortlistet sin film ’Kapgang’ til at være Danmarks mulige Oscar-nominering. Filmen sætter blandt andet fokus på en kun 14-årig drengs eksperimenteren med sin seksualitet.

Sidse Babett Knudsen viser sin forbrændte balle frem til Anders W. Berthelsen i en scene fra filmen 'Kapgang'.(Foto: Nordisk Film)
Sidse Babett Knudsen viser sin forbrændte balle frem til Anders W. Berthelsen i en scene fra filmen 'Kapgang'.(Foto: Nordisk Film)
 

Kaffen galt i halsen
- Jeg er meget beæret over det. Det er super fedt. Og hvis det ender med en endelig nominering er jeg meget spændt på, hvordan det bornerte USA vil reagere overfor seksualiteten i min film. Der er nok nogle af dem, der vil få kaffen galt i halsen. Især når de finder ud af, at skuespillerne også kun er 14 år gamle. Det er vel lige før, at man kan komme i fængsel for det, griner Oplev.

 

 

1 af 7 Niels Arden Oplev præsenter sine to smukke døtre Linea og Anna. Han er stolt som en pave. Og man forstår ham godt.(Foto: Mogens Flindt)
2 af 7 Niels Arden Oplev er her fotograferet med sin kone Florence i 2008. Nu er parret blevet skilt efter mere end 25 års ægteskab.(Foto: Bo Nymann)
3 af 7 De smukke kvinder i filmen 'Kapgang'. Fra venstre Anette Støvelbæk, Sidse Babett Knudsen, Anne Louise Hassing og Stine Stengade.(Foto: Mogens Flindt)
4 af 7 Den kun 14-årige hovedrolleskuespiller Villads Bøye står her sammen med Kraka Donslund Nielsen, som han er vild med i filmen 'Kapgang'.(Foto: Mogens Flindt)
5 af 7 Anders W. Berthelsen poserer her med sine to filmsønner fra filmen 'Kapgang', Villads Bøye og Jens Malthe Næsby.(foto: Mogens Flindt)
6 af 7 Sidse Babett Knudsen viser sin forbrændte balle frem til Anders W. Berthelsen i en scene fra filmen 'Kapgang'.(Foto: Nordisk Film)
7 af 7 Filminstruktøren Niels Arden Oplev præsenterer her sine egne fire børn. Fra venstre: Linea, Thor, Niels Arden Oplev, Yale og Anna.(Foto: Mogens Flindt)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere