Nu skal der skydes zombier i Sorgenfri

Danmarks første zombie-film bliver netop nu optaget i Sorgenfri i Nordsjælland

Mikael Birkkjær er i fuld gang med at rense sin riffel, før han kaster sig ud i kampen med zombierne.(Foto: Jan Unger)
Mikael Birkkjær er i fuld gang med at rense sin riffel, før han kaster sig ud i kampen med zombierne.(Foto: Jan Unger)

 Varulve, vampyrer og zombier har i årtier domineret et hav af amerikanske film. Men nu er Danmark også på vej med genrefilm i den populære skræk-tematik.

I år fik Danmark sin første varulve-film med genrefilmen 'Når dyrene drømmer'. Men nu er Danmarks første zombie-film også på vej. Filmen, der bliver instrueret af Bo Mikkelsen og har fået titlen 'Sorgenfri', er netop nu i gang med at blive optaget på en stille villavej i Sorgenfri i Nordsjælland.

Københavns Rådhus i en forfalden og forladt udgave. (Foto: PlayStation Danmark) Foto Se billederne: Danmark efter zombie-epidemi

Se også: Jeg blev smidt i en container med fiskeaffald

Filmen tager udgangspunkt i en familie, der bor i et rækkehus i Sorgenfri, hvor der pludselig bryder en mystisk virus ud, der får folk til at dø som fluer. Men værst af alt, de døde genopstår som zombier.

Familefaren spilles af Troels Lyby, mens hans kone spilles af Mille Dinesen. Den 19-årige søn Gustav spilles af Benjamin Engell, mens hans 8-årige lillesøster Maj  spilles af Ella Solgaard. Mikael Birkkjær har rollen som naboen Casper, der også tager kampen op mod de invaderende zombier.

Se også: TV: Zombier overfalder løbere på tur

Troels Lyby og Benjamin Engell spiller en far og en søn, der er lidt uenige om, hvordan de skal tackle zombie-invasionen.(Foto: Jan Unger)
Troels Lyby og Benjamin Engell spiller en far og en søn, der er lidt uenige om, hvordan de skal tackle zombie-invasionen.(Foto: Jan Unger)

Se også: Zombie-succes bliver teaterstykke

Rækkehus afspærret mod zombie-angreb
Da Ekstra Bladet besøgere optagelserne i Sorgenfri, har den lille familie, spærret vinduer og døre af i deres rækkehus med brædder og møbler for at undgå de modbydelige zombier. De er imidlertid ved at løbe tør for forsyninger. Og familiefaren Dino og naboen Casper gør sig klar til at forlade huset for at finde noget mad og drikke. De ved dog ikke, hvad der venter dem ude i mørket. Men for en sikkerheds skyld tager naboen Casper en stor riffel med.

- jeg spiller rollen som familiefaren Dino, der opfører sig på godt og ondt som en almindelig far. Han vil gerne beskytte familien mod virusen og zombierne, men han bliver også handlingslammet, fordi han er en meget autoritetstro person, forklarer Troels Lyby og den unge Benjamin Engell tilføjer:

- I rollen som den 19-årige søn Gustav er jeg meget mere utålmodig. Jeg vil gerne kæmpe mod zombierne og har ikke lyst til bare at sidde og vente. Jeg er en handlingens mand, fortæller Gustav, der også har et par gode action-scener i filmen, hvor han træder i zombie-karakter.

Vagthund Lækket: Her er Pentagons zombie-plan

Troels Lyby og Mikael Birkkjær er her ved at barrikadere rækkehuset med møbler for at holde zombierne på afstand.(Foto: Jan Unger)
Troels Lyby og Mikael Birkkjær er her ved at barrikadere rækkehuset med møbler for at holde zombierne på afstand.(Foto: Jan Unger)
 

Maskinpistoler og gasmasker
Troels Lyby er i øvrigt begejstret for at medvirke i Danmarks første zombie-film.

- Det har været superfedt at arbejde i en helt anden genre, end man er vant til. Og jeg har tænkt meget over, hvad der ville ske, hvis filmens nervepirrende handling skete i virkeligheden for en ganske almindelig mand i et ganske almindeligt villakvarter.

- Vi har jo haft scener med store militærkøretøjer, der er kørt gennem den stille villavej her i Sorgenfri, og der har været politifolk med maskinpistoler og gasmasker. Det er jo lige før, at man får gåsehud, selv om det bare er et filmset. For det er fanme uhyggeligt at se noget så velkendt pludselig blive vendt op og ned, siger Troels Lyby.

Filmen 'Sorgenfri' har forventet premiere til efterårsferien 2015.

 

Klar til zombie-jagt.(Foto: Jan Unger)
Klar til zombie-jagt.(Foto: Jan Unger)
 

 

1 af 4 Troels Lyby og Benjamin Engell spiller en far og en søn, der er lidt uenige om, hvordan de skal tackle zombie-invasionen.(Foto: Jan Unger)
2 af 4 Troels Lyby og Mikael Birkkjær er her ved at barrikadere rækkehuset med møbler for at holde zombierne på afstand.(Foto: Jan Unger)
3 af 4 Klar til zombie-jagt.(Foto: Jan Unger)
4 af 4 Mikael Birkkjær er i fuld gang med at rense sin riffel, før han kaster sig ud i kampen med zombierne.(Foto: Jan Unger)
kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen