Nymphomaniac: Kan kun vises i Danmark

'Nymphomaniac - Director's Cut' er så voldsom og eksplicit, at markedet for den er meget begrænset

Der er endnu mere eksplicit sex i 'Nymphomaniac - Director's Cut' end i den originale version. (Foto: Christian Geisnæs)
Der er endnu mere eksplicit sex i 'Nymphomaniac - Director's Cut' end i den originale version. (Foto: Christian Geisnæs)

Lars von Trier har fået fuldstændigt frie hænder i redigeringsrummet i forbindelse med udgivelsen af den ny-klippede version af 'Nymphomaniac', som har fået den ekstra mærkat 'Director's Cut' påklæbet.

- Den her film kan stort set ikke vises andre steder end i Danmark, siger Peter Aalbæk Jensen, der er producent på både den nye og originale ’Nymphomaniac’.

Grunden er, at når Lars von Trier giver den gas på filmlærredet, så drejer han gashåndtaget hele vejen rundt. I den nye version af filmen, der alt i alt er fem en halv time lang, er der både stive dillere i vild aktion, voldsomme sexscener og endda en ualmindelig brutal abort.

'Nymphomaniac – Director's Cut' er både forførende, frastødende, fascinerende, intelligent, original, underholdende, morsom og meget, meget mere. (Foto: Christian Geisnæs) Filmanmeldelser - 5. sep. 2014 - kl. 11:28 Anmeldelse: Lars Von Triers mesterværk

- Hovedpersonen Joe udfører en abort på sig selv, og det er noget af det mest voldsomme, jeg nogensinde har set. Det er med blødende fisser og røntgen helt inde i maven, så man kan se, hvordan det her foster bliver hevet ud. Det er meget, meget voldsomt, siger Ekstra Bladets filmanmelder, Henrik Queitsch, der alligevel giver filmen hele seks stjerner.

- Det er ikke bare filmkunst, det er stor filmkunst, tilføjer han.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Charlotte Gainsbourg er en eftertragtet kvinde i 'Nymphomaniac'. (Foto: Christian Geisnæs)
Charlotte Gainsbourg er en eftertragtet kvinde i 'Nymphomaniac'. (Foto: Christian Geisnæs)

Shia LaBeouf fik besøg af en stalker i sit hjem. (Foto: AP) Intl. kendte - 23. aug. 2014 - kl. 13:23 Nymphomaniac-stjerne udsat for stalker-angreb

Den udgave af filmen, der fik premiere i december 2013, var en blødere version af den film, som Lars von Trier fra begyndelsen havde ønsket at lave.

Men instruktørens film-fantasier var lige lovligt brutale og direkte for filmcensuren i de fleste lande, og derfor valgte filmselskabet bag filmen, Zentropa, i første omgang at lave en version, som kunne distribueres internationalt - selvom også den blide version var så hård, at den i første omgang blev forbudt i både Tyrkiet og Rumænien.

Se traileren til den nye version her: Mere sex og vold i Trier-film er kunst

Men selv om det er meget begrænset, hvilke lande 'Nymphomaniac - Director's Cut' kan begå sig i, fortryder Peter Aalbæk Jensen langt fra, at Zentropa har brugt tid og penge på den nye version.

- Det her er den version, som Trier oprindeligt ville lave. Men han blev en lille smule for direkte til de fleste landes censur, siger han.

- Hvorfor er det nødvendigt at gøre det hele så eksplicit?

- Hvis man vil fortælle en historie om en nymfoman, er det svært at komme uden om sexscener. Og så synes filminstruktøren, at det her er den mest ærlige version.

Se også: Von Trier skal instruere endnu en tv-serie

- Er det ikke bare for at provokere?

- Jeg tror ikke, at der er noget i den her film, du ikke kan få billigere under dynen i de sene aftentimer foran computeren.

- Men er det ikke bare porno?

- Jeg er af den overbevisning, at den her version er et stort og blivende kunstværk, og det er vel det, der i den sidste ende retfærdiggør det hele. Det er jo ikke interessant at betale 100 kroner for at gå ind og se noget, som man kan få gratis på nettet. Det skal være mere end det. Vi skal tilføre det simple begreb kunst, og jeg vil påstå, at den her film et fremragende eksempel på netop det.

Peter Aalbæk Jensen mener, at Lars von Trier har lavet et mesterværk. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Peter Aalbæk Jensen mener, at Lars von Trier har lavet et mesterværk. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

0 kommentarer
Vis kommentarer