Fasandræberne: Sex, vold og magt

Succes-instruktøren Mikkel Nørgaard udforsker overklassens perversiteter i sin nye film, ’Fasandræberne’

Modbydelige voldtægter, bestialske mord, brutale overfald, absurde klapjagter på vilde dyr, lidenskabelig sex og en verden, der spænder fra junkiens loppebefængte sofa til overklassens bonede gulve er nogle af de markante ingredienser i succes-instruktøren Mikkel Nørgaard nye film, ’Fasandræberne’. Det er den anden i rækken af fire planlagte filmatiseringer af Jussi Adlers populære bøger om kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q for uopklarede sager.

De maskerede kostskoleelever i Fasandræberne tænder helt vildt på vold.(Foto: Nordisk Film)
De maskerede kostskoleelever i Fasandræberne tænder helt vildt på vold.(Foto: Nordisk Film)
 

Nikolaj Lie Kaas ses her i rollen som kriminalkommisær Carl Mørck, der er igang med at afhøre den mystiske kostskolepige Kimmie(Danica Curcic), der er gået under jorden.(Foto: Christian Geisnæs) Filmnyheder - 3. jul. 2014 - kl. 11:00 Ny trailer: Fuld knald på 'Fasandræberne'

 

Ekstrem vold
– Den første film, ’Kvinden i buret’, foregik i et underklasse-udkants-Danmark. Men i ’Fasandræberne’ stiller jeg skarpt på overklassens perversiteter i en historie, der tager udgangspunkt i en kostskole for rigmandsbørn. Det er en historie om en ung kærlighed mellem Ditlev og Kimmie, som fører til nogle forfærdelige ting langt ude i fremtiden, fortæller Mikkel Nørgaard.

De unge fasandræbere: Helt fremme siddende ses den unge udgave af Ulrik Dybbøl Jensen(Philip Stillings). Stående ses de unge udgaver af Ditlev Pram(Marco Ilsø) og Kimmie(Sarah-Sofie Boussnina) - og bagest i billedet ses den unge Bjarne(Adam Ild Rohweder).(Foto: Zentropa) Filmnyheder - 3. jul. 2014 - kl. 22:41 'Fasandræberne' som unge

Danica Curcic spiller rollen som den voksne Kimmie. Her får hun presset en pistol direkte mod ansigtet i en af filmens voldelige scener.(Foto: Nordisk Film)
Danica Curcic spiller rollen som den voksne Kimmie. Her får hun presset en pistol direkte mod ansigtet i en af filmens voldelige scener.(Foto: Nordisk Film)
 

– Du bruger nogle unge skuespillere i alderen fra 19-22 år i nogle ekstremt voldelige scener. Hvordan fik du de unge til at tackle så megen meningsløs vold?

– Jeg brugte rigtig lang tid til at caste de unge skuespillere. Det handlede jo om, at jeg skulle bruge folk, der kunne kapere de voldelige scener, men som også var parate til at optræde nøgne i filmens sex-scener. Det var nødvendigt, at de gik ’all in’ i de voldelige scener, så det blev troværdigt, at de her kostskole-elever nærmest var afhængige af vold, fortæller Mikkel Nørgaard og beskriver en scene, hvor en ung elev får tyret en basketball adskillige gange ind i sit ansigt, til blodet flyder ned ad hans ansigt.

En vaskeægte guldfugl: Filminstruktøren Mikkel Nørgaard, der her sidder på en skulptur af en løve, har samlet en lang række vilde dyr fra Afrika til nogle af filmens fantastiske scener.(foto: Rasmus Flindt Pedersen)
En vaskeægte guldfugl: Filminstruktøren Mikkel Nørgaard, der her sidder på en skulptur af en løve, har samlet en lang række vilde dyr fra Afrika til nogle af filmens fantastiske scener.(foto: Rasmus Flindt Pedersen)
 

– Hvordan har det været at portrættere den ultimative ondskab, der oven i købet bliver udført af nogle intelligente overklasse-mennesker?

– Det har været voldsomt. Også for mig. Og man kan spørge sig selv, hvorfor vi egentlig skal se så meget vold. Men jeg mener, man er nødt til at være til stede i de voldelige handlinger for at forstå de her unge mennesker. Hvis jeg med tre korte ord skal sige, hvad filmen handler om, så er det: sex, vold og magt, forklarer Nørgaard og tilføjer:

Nikolaj Lie Kaas ses her i hovedrollen som kriminalkommisær Carl Mørck, der her er i gang med at tale med Kimmie(Danica Curcic).(Foto: Nordisk Film)
Nikolaj Lie Kaas ses her i hovedrollen som kriminalkommisær Carl Mørck, der her er i gang med at tale med Kimmie(Danica Curcic).(Foto: Nordisk Film)
 

Den ultimative ondskab
– Jeg går ikke ind og svarer på, hvorfor de unge kostskole-elever tænder så meget på vold. Det må publikum selv afgøre. Men det ligger selvfølgelig latent i historien, at det handler om børn, der er blevet afleveret på en kostskole, fordi deres forældre ikke har tid til dem. Børn med følelsesmæssige svigt, der så afreagerer med vold.

– Der er garanteret masser af børn på kostskoler, som er både sunde og velfungerende. Men der er også typer som dem, vi beskriver. De mødes i en passion for volden og prøver at skabe mening i deres liv. Der er tale om unge mennesker, som aldrig har fået sat nogen grænser. De tror, de kan slippe af sted med alt, fordi de tilhører eliten. De er blevet afstumpede i forhold til at mærke deres egen relation til andre mennesker. De tænder på magt. Og deres afstumpethed tager de med ind i voksenlivet.

David Dencik og Pilou Asbæk i rollerne som overklasse-drengene Ulrik Dybbøl og Ditlev Pram.(Foto: Nordisk Film)
David Dencik og Pilou Asbæk i rollerne som overklasse-drengene Ulrik Dybbøl og Ditlev Pram.(Foto: Nordisk Film)
 

Vilde dyr fra Afrika
I ’Fasandræberne’ afreagerer de unge, voldelige kostskole-elever i deres voksenliv blandt andet med ekstrem vold samt klapjagter på vilde dyr fra Afrika, heriblandt vandbøfler, geparder, strudse, aber og zebraer.

– Vi lejede alle dyrene forskellige steder i Tyskland, hvor vi også optog klapjagten og den store afslutningsscene med alle dyrene i en stor lade på et gods. Det tog flere måneder at skaffe de vilde dyr, siger Mikkel Nørgaard.

Se også: Ny Jussi Adler-instruktør

Vaskeægte guldfugl
Den 40-årige filminstruktør kan i øvrigt kalde sig Danmarks mest effektive filminstruktør, når det gælder om at få danskerne i biografen. Hans første spillefilm, ’Klovn: The Movie’, blev årets mest sete film. Hans anden film, ’Kvinden i buret’, blev også årets mest sete film sidste år. Og meget peger på, at ’Fasandræberne’ vil blive årets mest sete film i år. Sker det, har Mikkel Nørgaard scoret hattrick med sine tre første film.

Efter ’Fasandræberne’ skal Mikkel Nørgaard allerede i oktober starte optagelserne til ’Klovn 2’.

’Fasandræberne’ har premiere 2. oktober.

Dansk stjerneskud: Sårbart at blive hypet

Danica Curcic leverer en fornem præstation som den voksne udgave af karakteren Kimmie.(Foto: Nordisk Film)
Danica Curcic leverer en fornem præstation som den voksne udgave af karakteren Kimmie.(Foto: Nordisk Film)

Se også: Jussi Adler-Olsen udgiver ny Carl Mørck-roman

1 af 12 De maskerede kostskoleelever i Fasandræberne tænder helt vildt på vold.(Foto: Nordisk Film)
2 af 12 Danica Curcic spiller rollen som den voksne Kimmie. Her får hun presset en pistol direkte mod ansigtet i en af filmens voldelige scener.(Foto: Nordisk Film)
3 af 12 En vaskeægte guldfugl: Filminstruktøren Mikkel Nørgaard, der her sidder på en skulptur af en løve, har samlet en lang række vilde dyr fra Afrika til nogle af filmens fantastiske scener.(foto: Rasmus Flindt Pedersen)
4 af 12 Nikolaj Lie Kaas ses her i hovedrollen som kriminalkommisær Carl Mørck, der her er i gang med at tale med Kimmie(Danica Curcic).(Foto: Nordisk Film)
5 af 12 Filminstruktøren Mikkel Nørgaard igang med at instruere Carl Mørcks assistent Rose, der bliver spillet af Johanne Louise Schmidt.(Foto: Nordisk Film)
6 af 12 Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares ses her i hovedrollerne i en dramatisk scene som kriminalkommisær Carl Mørck og hans assistent Assad. (Foto: Nordisk Film)
7 af 12 David Dencik og Pilou Asbæk i rollerne som overklasse-drengene Ulrik Dybbøl og Ditlev Pram.(Foto: Nordisk Film)
8 af 12 En nøgen mishandlet kvinde bliver fundet i skovbunden.(Foto: Nordisk Film)
9 af 12 I det idylliske kostskoleunivers går nogle af eleverne besærk i hensynsløs vold.(Foto: Nordisk Film)
10 af 12 Carl Mørck er her gået i gulvet. Læg mærke til den truende gepard i baggrunden.(Foto: Nordisk Film)
11 af 12 Danica Curcic leverer en fornem præstation som den voksne udgave af karakteren Kimmie.(Foto: Nordisk Film)
12 af 12 Sarah-Sofie Boussnina og Marco Ilsøe ses her i en passioneret sex-scene i rollerne som de unge kostskoleelever Ditlev og Kimmie.(Foto: Nordisk Film)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen