Arvingerne-stjerne: En drøm at spille Kim Vilfort

Mikkel Boe Følsgaard springer også til efteråret ud i rollen som fodboldspilleren Kim Vilfort i filmen 'Sommeren 92'

Til efteråret springer Mikkel Boe også ud som selveste Kim Vilfort i filmen 'Sommeren 92'.(Foto: Anthon Unger/polfoto)
Til efteråret springer Mikkel Boe også ud som selveste Kim Vilfort i filmen 'Sommeren 92'.(Foto: Anthon Unger/polfoto)

- Jeg blev selv fodboldfan under EM i 1992 og har altid været stor fan af Brøndby, så det er kæmpe stort for mig, at jeg skal spille Kim Vilfort. Han er lige blevet kåret som superligaens all time bedste spiller og scorede også sejrsmålet til 2-0 i finalen mod Tyskland, siger Mikkel Boe, der i forbindelse med research til filmen havde et personligt møde med sit store forbillede.

- Han fortalte mig, hvordan han oplevede EM i Sverige. Jeg turde næsten ikke at spørge ham om noget. Jeg var fuldstændigt starstruck. Jeg tror, at det tog mig en halv time, før jeg tog mod til mig og spurgte ham, hvordan det var at at score målet i finalen.

Jeg er ekspert i Vilforts mål
Mikkel Boe mener i øvrigt, at han nu er en af de største eksperter i Danmark med henblik på netop det mål.

- Jeg har genset målet mere end hundrede gange. Og der er ikke skyggen af hånd på bolden, som tyskerne mente. Jeg er også med i optagelsen af John Faxes berømte mål samt i en scene fra semifinalen mod Holland, forklarer Mikkel Boe.

Filminstruktøren Kasper Barfoeds film ’Sommeren 92’ bliver sat sammen af rigtigt arkiv-materiale fra 1992 kombineret med skuespillernes optagelser af de vigtigste scener under kampene under EM. Det hele bliver så sat ind i en fiktiv historie baseret på den virkelige historie.

Allerede på torsdag springer Mikkel Boe Følsgaard i øvrigt også ud i sin helt nye hovedrolle i filmen 'Rosita', hvor han spiller en ung fisker, der kæmper med sin far om en smuk filippinsk kvindes kærlighed.

1 af 5 30-årige Mikkel Boe Følsgaard har fuld gang i karrieren, men nyder også rollen som far for sin søn Teodor på halvandet år.(Foto: Anthon Unger)
2 af 5 Mikkel Boe Følsgaard ses her i rollen som den unge fisker i filmen Rosita, der bliver forelsket i en filippinsk kvinde spillet af Mercedes Cabral.(Foto: Nordisk Film)
3 af 5 I filmen Rosita kæmper Mikkel Boes karakter med sin far(Jens Albinus) om den filippinske kvindes kærlighed.(Foto: Nordisk Film)
4 af 5 Og sådan kender hele Danmark Mikkel Boe i rollen som Emil, der her går sammen med sine tre søskende spillet af Marie Bach Hansen, Trine Dyrholm og Carsten Bjørnlund.(Foto: DR)
5 af 5 Til efteråret springer Mikkel Boe også ud som selveste Kim Vilfort i filmen 'Sommeren 92'.(Foto: Anthon Unger/polfoto)
9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere