Bedstemor med slag i: 63-årig netpirat anholdt

En rumænsk kvinde er muligvis den ældste netpirat, der nogensinde er blevet anholdt

En 63-årig kvinde - muligvis verdens ældste netpirat - er blevet anholdt i Rumænien. Billedet her er fra en demonstration til støtte for den svenske fildelingstjeneste The Pirate Bay. (Foto: AP)
En 63-årig kvinde - muligvis verdens ældste netpirat - er blevet anholdt i Rumænien. Billedet her er fra en demonstration til støtte for den svenske fildelingstjeneste The Pirate Bay. (Foto: AP)

Prototypen på en netpirat er næppe en 63-årig kvinde fra Rumænien.

Alligevel findes netop det.

Politiet i Rumænien anholdte nemlig forleden en 63-årig kvinde og sigtede hende for at gøre copyright-beskyttet materiale tilgængeligt på BitTorrent.

Dermed brød hun ophavsretsloven, hvilket enten kan komme til at koste hende en klækkelig bøde eller endda en tur i brummen.

Det skriver Torrentfreak.com.

Se også: The Pirate Bay er i live og tilbage på nettet

Kvinden blev anholdt under en razzia mod hendes hus i byen Cluj-Napoca, der er den andenstørste by i Rumænien.

- Som følge af efterforskning af vores afdeling for økonomisk kriminalitet, har politiet i Cluj-Napoca sigtet en 63-årig kvinde, lyder det i en meddelelse fra det rumænske politi, der desuden fortæller, at kvinden har gjort store mængder film og musik tilgængelig på nettet.

At anholdelsen sker i netop Rumænien er overraskende, da landet ellers er kendt for at tage mere eller mindre let på ophavsretsloven, hvorfor mange fildelingssider opererer ud fra Rumænien.

Se også: Her er det enorme server-setup bag Pirate Bay

Den 63-årige netpirat er ikke helt alene i sin aldergruppe om at være ferm ved tasterne. I 2011 blev en 58-årig bedstemor fra Skotland anholdt for at lægge copyright-beskyttet materiale på nettet. Hun fik tre års betinget fængsel.

Den yngste pirat skulle i øvrigt angiveligt være en ni-årig pige fra Finland. Hun fik sin Peter Plys-computer beslaglagt af politiet, da de ransagede hendes forældres hus. Pigen havde ikke nok penge i sin sparegris til at købe den finske sangerinde Chisus nye album, hvorfor hun downloadede det via fildelingssiden The Pirate Bay.

Se også: Topliste: Det downloadede internetpiraterne i 2014

36 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere