Blodig Weekend: Zombier angriber Sorgenfri

Genrefilmfestivalen 'Blodig Weekend' åbner med den danske zombie-film 'Sorgenfri' - se den fem måneder før den danske premiere

Mikael Birkkjær er i fuld gang med at rense sin riffel, før han kaster sig ud i kampen med zombierne.(Foto: Jan Unger)
Mikael Birkkjær er i fuld gang med at rense sin riffel, før han kaster sig ud i kampen med zombierne.(Foto: Jan Unger)

I morgen  åbner den 4. udgave af genrefilmfestivalen Blodig Weekend. Og det sker med en unik mulighed for at se den danske zombiefilm ‘Sorgenfri’ 5 måneder før premieren.

Den dramatiske film udspiller sig i noget så fredeligt som byen Sorgenfri nord for København. Her bryder en dødelig epidemi løs på de stille villaveje.

Byen bliver sat i karantæne og militæret rykker ind, med retten til at dræbe hvis nogen prøver at forlade området. Folk forskanser sig i deres huse og håber på det bedste, men tingene spidser hurtigt til og med ét hersker loven om egen overlevelse og enhver er sig selv nærmest. Midt i dette kaos spirer kærligheden mellem den 16-årige Gustav og nabopigen Sonja. En helt almindelig og dog ganske enestående forelskelse mod alle odds. For snart viser epidemien sit sande ansigt - De døde vender tilbage.

Se også: Nu skal der skydes zombier i Sorgenfri

‘Sorgenfri’ har Troels Lyby, Mille Dinesen, Benjamin Engell og Mikael Birkkjær på rollelisten. Den er instrueret af spillefilmsdebutanten Bo Mikkelsen, der er uddannet på filmskolen Super 16 og produceret af Sara Namer for Meta Film.

Filmen har netop været vist på ‘Fantastic Fest’ i Austin, hvor den var nomineret til en pris, og er også med i konkurrencen på den prestigefyldte spanske festival i Sigtes, der finder sted i disse dage.

‘Sorgenfri’ er den første danske rendyrkede genrefilm i den yderst populære zombiegenre, der især har brudt igennem med tv-serien ‘The Walking Dead’, og den har dansk biografpremiere til marts 2016. Men allerede den 28 oktober har man mulighed for at se filmen før alle andre, når den åbner årets festival, hvor instruktør Bo Mikkelsen også vil være til stede og introducere filmen.

'Sorgenfri' kan ses onsdag den 28. oktober kl. 21.30 i Cinemateket i København. Billetter kan købes på Cinematekets hjemmeside.

Læs meget mere om Blodig Weekend her

1 kommentar
Vis kommentarer