Dansk film skamroses i et af verdens førende filmblade

Filmbladet Screen mener, at muligheden for at se Hannibal-stjernen Mads Mikkelsen i en komisk rolle i 'Mænd og Høns' vil få amerikanerne i biografen

Mads Mikkelsen og Nicolas Bro løber om kap i filmen 'Mænd og Høns'.(Foto: Rolf Konow)
Mads Mikkelsen og Nicolas Bro løber om kap i filmen 'Mænd og Høns'.(Foto: Rolf Konow)

Anders Thomas Jensens film 'Mænd og Høns' har netop i forbindelse med filmfestivalen i Toronto fået en formidabel anmeldelse af et af verdens førende filmblade 'Screen'. Filmen var også en stor succes i Danmark,  hvor den blev set af mere end 350.000.

Der er mindre drengerøv tilbage i os nu, siger Nikolja Lie Kaas. (Foto: Rolf Konow). Filmnyheder - 4. feb. 2015 - kl. 18:24 Lie Kaas: Der er mindre drengerøv i os nu

I Screens anmeldelse lyder det blandt andet:

- Hvis Franz Kafka skulle have lavet en film om 'The Three Stooges'(Red:En komisk trio, der var populær i USA i 1920' erne), ville den måske have set ud som 'Mænd og Høns'.

- Den anerkendte manuskriptforfatter Anders Thomas Jensens første film i 10 år som filminstruktør er en frydefuld, excentrisk, sort komedie, der kombinerer farce, slapstick-humor og vold med filosofiske betragtninger omkring religion og videnskab.

Se også: Ole Thestrup er gud

- Den er favnende original og svær at klassificere og ofte uimodståelig sjov. Den vil helt sikkert ikke falde i alles smag, men den var et hjemligt hit i Danmark, hvor den solgte mere end 350.000 biograf-billetter. Visningen i Torontos 'Vanguard-section' bekræfter filmens kommercielle muligheder til et bredere internationalt publikum.

- Og bare chancen for at kunne se Hannibal-stjernen Mads Mikkelsen kaste sig ud i en komisk rolle, skal nok få en del af det internationale publikum i biograferne, skriver Screen. Det er ikke så ringe endda.

Mads Mikkelsen bliver her instrueret af filminstruktøren Anders Thomas Jensen. I filmens første trailer er Mads Mikkelsen i rollen som Elias på date med sin egen diller.(Foto: Rolf Konow) Filmnyheder - 2. okt. 2014 - kl. 09:19 På date med sin egen diller

Det er i øvrigt også netop blevet offentliggjort at filmselskabet Drafthouse Films har købt de nordamerikanske rettigheder til filmen 'Mænd og Høns' Det betyder, at filmen angiveligt meget snart kan ses i de amerikanske biografer.

Filmens producent Kim Magnusson udtrykker derfor sin glæde således på facebook:

- Jeg er lige landet i Toronto, og det er stort, at vi endelig kan fortælle verden, at vi er meget glade, og at vi kan fortælle alle folk i USA, at de meget snart kan se frem til en herlig oplevelse i en biograf meget tæt på sig..

Og her spiller Mads Mikkelsen og Nicolas Bro badminton i filmen 'Mænd og Høns'.(Foto: Rolf Konow)
Og her spiller Mads Mikkelsen og Nicolas Bro badminton i filmen 'Mænd og Høns'.(Foto: Rolf Konow)
 

Screen spår, at amerikanerne vil være interesseret i at se Mads Mikkelsen i en komisk rolle, fordi han er så kendt for sin rolle i tv-serien 'Hannibal'.(Foto: Rolf Konow)
Screen spår, at amerikanerne vil være interesseret i at se Mads Mikkelsen i en komisk rolle, fordi han er så kendt for sin rolle i tv-serien 'Hannibal'.(Foto: Rolf Konow)
 

 

 

 

 

1 af 3 Og her spiller Mads Mikkelsen og Nicolas Bro badminton i filmen 'Mænd og Høns'.(Foto: Rolf Konow)
2 af 3 Screen spår, at amerikanerne vil være interesseret i at se Mads Mikkelsen i en komisk rolle, fordi han er så kendt for sin rolle i tv-serien 'Hannibal'.(Foto: Rolf Konow)
3 af 3 Mads Mikkelsen og Nicolas Bro løber om kap i filmen 'Mænd og Høns'.(Foto: Rolf Konow)