Dansk instruktør: Hollywood tænder mig ikke

Instruktøren Rumle Hammerich drømmer ikke om at slå igennem i Hollywood. Han er nemlig ikke sikker på, at det er et rart sted at være

Rumle Hammerich er aktuel i øjeblikket som instruktør på tv-serien 'Broen', men han har ingen ønsker om at komme til Hollywood.(Foto: Jakob Jørgensen)
Rumle Hammerich er aktuel i øjeblikket som instruktør på tv-serien 'Broen', men han har ingen ønsker om at komme til Hollywood.(Foto: Jakob Jørgensen)

Verdenskendte skuespillere og store produktioner, der indbringer kæmpe summer i pengekassen. Hollywood er drømmeland for mange instruktører, men ikke for danske Rumle Hammerich.

Den 60-årige instruktør har været med bag kameraet på flere danske succesproduktioner som 'Taxa' og 'Rejseholdet'.

Netop nu kan hans arbejde som instruktør opleves i tredje sæson af den dansk-svenske tv-serie 'Broen'. På trods af sæsonens høje ambitionsniveau, opfattede han ikke forventningspresset som en dårlig ting.

- Serien har bevist, at den fungerer, så man har ikke helt de samme nerver på. Det er et sjovt pres, for nu handler det om at gøre det endnu bedre end sidst. Det bliver næsten til en konkurrence, og det er ret sjovt og udfordrende, siger han.

Se også: 'Broen' er bundsolid

'Broen' solgt til 160 lande
Tv-seriens forrige sæsoner har været meget populære, og de er nu solgt til intet mindre end 160 forskellige lande. Den 60-årige instruktør er derfor også klar over, at hans arbejde kan blive udbredt i store dele af verden.

Alligevel har han ingen ambitioner om at rejse til Hollywood, som den tidligere 'Broen'-instruktør Charlotte Sieling har gjort.

- Jeg er ikke så tændt på at komme til Hollywood. Alt, hvad jeg hører om det, lyder ret hårdt. Det lyder i hvert fald ikke som et rart sted at være. Man hører en masse om bagtaleri, tidspresset og frygten for at blive fyret. Så jeg tror slet ikke, at det er noget for mig. Det er i hvert fald ikke min drøm, siger han og tilføjer:

- Jeg vil gerne arbejde sammen med nogle af de skuespillere, der er der, men så skulle det være i forbindelse med en europæisk produktion.

Den uddannede instruktør var fra 1994 til 1998 dramachef i Danmarks Radio, hvor han var med til at udvikle tv-serierne 'Taxa' og 'Rejseholdet'.

Se også: Sådan bliver 'Broen' uden Bodnia

Vil udvikle sin egen tv-serie
- Min drøm er måske mere at udvikle min egen tv-serie. Det kunne jeg godt tænke mig at gøre lidt mere ud af, siger Rumle Hammerich.

Den tredje sæson af tv-serien 'Broen' har netop haft premiere på dansk tv på DR1.

Sofia Helin i rollen som Saga Noren, der her ses sammen med sin svenske politichef i et afsnit af 'Broen'.(Foto: DR)
Sofia Helin i rollen som Saga Noren, der her ses sammen med sin svenske politichef i et afsnit af 'Broen'.(Foto: DR)
 

1 af 2 Sofia Helin i rollen som Saga Noren, der her ses sammen med sin svenske politichef i et afsnit af 'Broen'.(Foto: DR)
2 af 2 Rumle Hammerich er aktuel i øjeblikket som instruktør på tv-serien 'Broen', men han har ingen ønsker om at komme til Hollywood.(Foto: Jakob Jørgensen)