Dansk tegnefilm til Cannes

Den danske filminstruktør Sofie Nørgaard Kampmark går i sin film 'Tsunami' tæt på japanernes sorg efter tsunamien

Her en en scene fra filmen 'Tsunami, hvor japaneren Haru møder en ånd.(Foto: DFI)
Her en en scene fra filmen 'Tsunami, hvor japaneren Haru møder en ånd.(Foto: DFI)

Den danske filminstruktør Sofie Nørgaard Kampmark har fået udtaget til sin film 'Tsunami' til filmfestivalen i Cannes, hvor den bliver vist i konkurrencen 'Cinefonfation' for filmskole- og debutfilm.

Sofie Nørgaard Kampmark er uddannet instruktør fra The Animation Workshop i Viborg.

Filmen tager udgangspunkt i den japanske mand Haru, der vender tilbage til sin landsby efter en tsunami. Han har fortrængt katastrofen og sine tab. Hjemme i sit hus finder han en ånd fra havet. Mødet med ånden får ham til at se den barske virkelighed i øjnene.

Boede i Tokyo
- Jeg boede i Tokyo i 2011 og fik derfor jordskælvet og tsunamien helt ind på livet. Jeg mødte en mand, som – efter at have mistet meget af sin familie – sagde, at havet aldrig havde været smukkere end efter tsunamien.

- Den måde, hvorpå japanerne håndterede og bearbejdede deres sorg, var så imponerende og smuk og var en kæmpe øjenåbner for mig. Meget af Japansk kultur bunder i nogle filosofiske tanker, som har været en stor inspiration for mig lige siden, og som jeg øver mig meget på at overføre til mit eget liv., har instruktøren fortalt til FILMupdate.

Sofie Nørgaard Kampmark er inspireret af de japanske filminstruktører Yasujir Ozu og Hayao Miyazakis samt filminstruktøren Tom Fords film 'A Single Man', der også portrætterer en mand i sorg.

Senere i dag bliver det afgjort, om der vil være andre danske film repræsenteret ved filmfestivalen, der løber fra den 13. til den 25. maj.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere