De Niro forsvarer kontroversiel film

Hollywood-stjernen insisterer på at vise omstridt anti-vaccinefilm på sin filmfestival på trods af kritik

Robert de Niro ønsker debat om vacciner og mulig sammenhæng med autisme. Foto: Steven Senne
Robert de Niro ønsker debat om vacciner og mulig sammenhæng med autisme. Foto: Steven Senne

Det kan godt være, at Robert De Niro er begyndt at lave flere uskadelige komedier i sin karrieres efterår. Men 'Taxi Driver'-ikonet kan stadig skabe røre i andedammen.

Den 72-årige skuespiller er nemlig kommet i modvind, efter at han har insisteret på at vise en omstridt dokumentar, der sammenkæder børnevacciner med autisme på Tribeca Film Festival, som han selv har grundlagt. Det skriver The Huffington Post.

Alt er skåret ud i pap i den romantiske komedie 'Praktikanten',
der pynter sig med at have Robert De Niro
og Anne Hathaway i to
klichéfyldte hovedroller.
(Foto: SF-Film) Filmanmeldelser - 1. okt. 2015 - kl. 14:24 Robert de Niro som praktikant er helt uden kant

'Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe' er instrueret af lægen Andrew Wakefield, der beskylder de amerikanske sundhedsmyndigheder for at skjule et stigende antal autismediagnoser, der ifølge Wakefield skyldes vaccinerne.

Bevisbyrden er dog imod den kontroversielle læge, da en lang række studier har konkluderet, at vaccinerne overordnet set er sikre. Kritikerne mener derfor, at filmen kan skade børn, hvis forældrene vælger ikke at vaccinere dem.

Se også: 'Godfather'-legende: Alder er ingen hindring

På filmfestivalens officielle Facebook-profil skriver Robert De Niro dog i en udtalelse, at han ikke vælger side, men at han ønsker at skabe debat.

- Grace (De Niros kone, red.) og jeg har et barn med autisme, og vi mener, at det er nødvendigt, at alle problematikker omkring autismes årsager bliver diskuteret og undersøgt åbent.

- Jeg har aldrig bedt om, at en film blev vist, og jeg har aldrig involveret mig i programlægningen. men det er et meget personligt emne for mig og min familie, og jeg vil have at vi tager diskussionen, hvilket er grunden til, at vi viser 'Vaxxed', slår De Niro fast.

Filmnyheder - 16. jan. 2015 - kl. 13:42 DiCaprio og De Niro i svinedyr reklame

 

21 kommentarer
Vis kommentarer