Fifty Shades er ikke farlig for S/M-miljøet

For den er fiktion og ikke virkelighed, siger en ekspert på området

Stig Christensen er helt rolig for S/M-miljøet i forbindelse med 'Fifty Shades of Grey'. Foto: PR
Stig Christensen er helt rolig for S/M-miljøet i forbindelse med 'Fifty Shades of Grey'. Foto: PR

- S/M er en leg mellem to voksne mennesker, der er enige om den. Vold eller voldtægt hører ikke ind under S/M. Og det vigtigste i denne leg er at respektere hinandens grænser og vide, hvad man har med at gøre.

 

Pia Kjærsgaard er bestemt ikke frastødt af Fifty Shade. Foto: Thomas Borberg Filmnyheder Pia Kjærsgaard fascineret af Fifty Shade-filmen

Stig Christensen er ejer af fetish-klubben, Manifest, og han er dybt uenig med sine norske ligesindede i forholdet til 'Fifty Shades of Grey'.

Dakota Johnson og Jamie Dornan besidder ikke for fem øre erotisk udstråling i deres (mangel på) samspil. Fioto: UIP Filmmagasinet Anmeldelse: Helt impotent

I Norge har SMil/BDSM-miljøet råbt vagt i gevær forud for premieren på filmen. Man mener, at Grey-figuren er farlig for den lidt hårdslående sex-leg ved at bruge usikre metoder og være uempatisk over for sin unge partners grænser. Faktisk mener nordmændene, at han ville have givet den unge Anastasia skader, hvis det ikke havde været fiktion.

Danske sex- og swinger-klubber kan i høj grad også mærke en stigende interesse for 50 Shades-inspirerede events, fester og lege. (Foto: www,
.shutterstock.com) Sex & samliv 50 Shades pisker stemningen op i landets sexklubber

- 'Fiifty Shades' er fiktion. Ude i virkeligheden dyrkes S/M-Bondage over en bred skala fra det blideste klask i numsen til den hårdeste 'redskabs-sex', og det giver sig selv, at man skal vide, hvad man foretager sig. For selvfølgelig kan det blive farligt, men det kan så meget. Det kan jo også være farligt at springe faldskærm, griner han.

Anastasia Steele er lige på lynvisit i Christian Greys legestue. Foto: Fra filmen Event & Kultur Husmor-porno for alle pengene

Store kommercielle S/M-film har det i Stig Christensens optik med at genere en øjeblikkelig interesse for at prøve grænser af sexuelt. Det så man med O's Historie, med 9 1/2 uge og det vil også komme med 'Fifty Shades'.

- Det er herligt med nyt blod i miljøet. Men der skal helst heller ikke komme for mange af dem, jeg kalder turister, for de lægger en dæmper på fetish-festerne ved ikke at vide, hvad de vil. Men jeg vil sige, at det positive ved en film som denne, er, at vi bliver hypet,  og at der kommer noget fokus på at den sexualitet, vi står for, også er ok. Det ubehagelig er, hvis vi slås i hartkorn med Grey, som tilsyneladende er lidt syg i bøtten.

Stig Christensen er meget åben om sine sexuelle aktiviteter, men han kender alle fordommene, og han har ikke lyst til, at der skal bæres yderligere ved til det bål.

Anastasia Steele er lige på lynvisit i Christian Greys legestue. Foto: Fra filmen Event & Kultur Denne film-trailer er den mest sete nogensinde

- Jeg tror, at op imod en tredjedel af alle voksne har prøvet at lege lidt dominansleg, hvis vi inkluderer smæk i bagdelen og små rollespil. Nogle har måske lyst til at gå lidt videre, men kan ikke få det sagt til partneren, og hvis filmen kan bruges til at springe ud på den måde, er det fint i mine øjne, siger han.

Her kan du komme på besøg i en anden klub, hvor de også har mærket interessen stige

Her kan du få Ekstra Bladets anmeldelse af filmen

0 kommentarer
Vis kommentarer