Film: En fødsel med paranoia og rædsel

Den danske filminstruktør Ali Abbassi er udtaget til filmfestivalen i Berlin med sin gyserfilm 'Shelley', der har guldpalme-vinderen Cosmina Stratan i hovedrollen

Guldpalmevinderen Cosmina Stratan ses her i rollen som den rumænske hushjælp, hvis graviditet udvikler sig til et levende mareridt.(Foto: Profile Pictures)
Guldpalmevinderen Cosmina Stratan ses her i rollen som den rumænske hushjælp, hvis graviditet udvikler sig til et levende mareridt.(Foto: Profile Pictures)

Danmark har måske fået sit helt eget svar på Roman Polanskis berømte gyserfilm 'Rosemarys Baby' fra 1968, hvor et ungt par føder et djævlebarn. Den danske filminstruktør Ali Abbassi har nemlig fået udtaget sin debutfilm, gyserfilmen  'Shelley' i Panorama-sektionen under filmfestivalen i Berlin. Ali Abassi, der også sætter fokus på en ualmindelig skrækindjagende fødsel,  beskriver selv sin film som et uhyggeligt psykologisk drama.

Se også: Susanne Biers spion-tv-serie udtaget til Berlin

Og der skal nok komme fokus på Ali Abbassis nye gyserfilm 'Shelley'. Det er nemlig lykkes ham at få selveste Cosmina Stratan i en af de bærende roller. Hun vandt i 2012 en guldpalme i kategorien 'bedste kvindelige skuespiller' for sin præstation i Christian Mungius film 'Beyond the Hills'. Og det skete oven i købet i samme år, hvor Mads Mikkelsen vandt sin første guldpalme for sin præstation i Thomas Vinterbergs film 'Jagten'.

Se også: Bedre skilt end aldrig: Stor dansk tv-serie til Berlin

Et levende mareridt
Filmen 'Shelley' tager udgangspunkt i det velhavende par Louise og Kasper, der lever en isoleret tilværelse i en villa  ved en sø dybt inde i en skov, hvor de forsøger at komme i harmoni med naturen langt væk fra den moderne dagligdag. De har hverken elektricitet eller mobiltelefoner. Louises store drøm er at blive mor, men hun kan ikke få børn. Parret ansætter den rumænske pige Elena(Cosmina Stratan) som hushjælp. Et venskab vokser, og parret indgår en pagt med Elena, som skal være rugemor og føde Louises barn mod en betydelig sum penge. Men tingene går ikke som planlagt, og det står hurtigt klart, at noget er helt galt med graviditeten. Livet, der vokser i Elena, påvirker alle det kommer i nærheden af med en mørk og ubeskrivelig kraft. Det, der skulle være en lykkelig begivenhed, er nu omgærdet af paranoia og rædsel, og drømmen om et barn forvandles til et levende mareridt.

Se også: Arvingerne-stjerne til Berlin

Rollen som Louise spilles af den norske skuespiller Ellen Dorrit Petersen, der for alvor gjorde sig bemærket i norske Eskil Vogts 'Blind', og Kasper spilles af den danske skuespiller Peter Christoffersen, der blandt andet har medvirket i tv-serien 'Broen' og i filmen 'Fasandræberne'. Desuden medvirker Kenneth M. Christensen, Patricia Schumann, Björn Andrésen, Marianne Mortensen og Marlon Kindberg Bach.

Maren Louise Käehne og Ali Abbasi har skrevet manuskript ud fra hans idé til filmen, og Sturla Brandth Grøvlen, der sidste år vandt en Sølvbjørn i Berlin for sit kameraarbejde på 'Victoria', er fotograf sammen med Nadim Carlsen. Jacob Jarek producerer for Profile Pictures med produktionsstøtte fra New Danish Screen.

Ali Abbassi blev færdiguddannet fra Den Danske Filmskole i 2011 sammen med produceren, de to fotografer og flere fra filmholdet.

Se også: 'Kollektivet' udtaget til Berlinalen

Den norske skuespillerinde Ellen Dorrit Petersen spiller rollen som Louise, der får en rugemor til at føde sit barn.(Foto: Profile Pictures)
Den norske skuespillerinde Ellen Dorrit Petersen spiller rollen som Louise, der får en rugemor til at føde sit barn.(Foto: Profile Pictures)
 

1 af 2 Den norske skuespillerinde Ellen Dorrit Petersen spiller rollen som Louise, der får en rugemor til at føde sit barn.(Foto: Profile Pictures)
2 af 2 Guldpalmevinderen Cosmina Stratan ses her i rollen som den rumænske hushjælp, hvis graviditet udvikler sig til et levende mareridt.(Foto: Profile Pictures)
0 kommentarer
Vis kommentarer