Fra skurk til tøffelhelt

35-årige Peter Christoffersen har spillet skurk i både ’Fasandræberne’ og tv-serien ’Broen’ - nu springer han ud som blød mand i den danske gyserfilm ’Shelley’

Se med her

BERLIN(Ekstra Bladet): Hele Danmark kender Peter Christoffersen som skurken Alberg i filmen ’Fasandræberne’, der forsøger at myrde Kimmie eller som skurken Julian i anden sæson af tv-serien ’Broen’, der er it-ekspert og mellemmand for de store bosser, der udfører ’grøn’ terrorisme. Men nu springer han her i Berlin ud i en helt ny boldgade, nemlig som blød mand og tøffelhelt i den nye danske gyser ’Shelley’, der er udtaget til filmfestivalen.

Peter Christoffersen ses her sammen med sin daværende kæreste Danica Curcic under Robert-festen sidste år. Nu er de gået fra hinanden.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Filmnyheder Dansk kendis-par gået fra hinanden

Filmen tager udgangspunkt i Kasper og Louise, der bor i en isoleret villa ved en sø dybt inde i en skov langt væk fra den moderne dagligdag. De har hverken mobiltefoner, fjernsyn eller elektricitet. Louise store drøm er at blive mor, men hun kan ikke få børn. I desperation indgår hun derfor en pagt med sin rumænske tjenestepige, Elena, som vil føde Louise barn og være dets rugemor mod en betydelig betaling. Graviditeten udvikler sig imidlertid til et helvede. Barnet, der vokser inde i Elena, tager form og påvirker alle det kommer i nærheden af med en mørk, ubeskrivelig kraft. Fødslens rædsler er begyndt. Ondskaben lurer i det ukendte.

Peter Christoffersen spiller hovedrollen i den danske film 'Shelley'.(Foto: Christian T.Jørgensen)
Peter Christoffersen spiller hovedrollen i den danske film 'Shelley'.(Foto: Christian T.Jørgensen)
 

Den uforklarlige ondskab
- Filmen balancerer på en knivspids mellem en fødselsdepression og den uforklarlige ondskab. Louise har et brændende ønske om at få et barn, selv om min karakter Kasper slet ikke er klar til at få et barn. Og jeg tror heller ikke, at Kasper havde et ønske om at flytte ud på en ødegård og leve et liv helt tilbage til naturen. Han er bare en medløber til en dominerende hunløve. Men det har været en god udfordring for mig at skulle spille en mand med så lav status. Det er jeg ikke vant til, forklarer den 35-årige Peter Christoffersen, der selv ser på Kasper som en slags tøffelhelt.

For Peter Christoffersen har det også været en interessant oplevelse på et nærmest internationalt plan, fordi filmen er instrueret af den dansk/iranske Ali Abassi, der har fået den store norske skuespillerinde Ellen Dorit Petersen til at spille Louise. Og så spiller den rumænske guldpalmevinder fra filmfestivalen i Cannes 2012 , Cosmina Stratan rollen som tjenestepigen Elena. Og i øvrigt er filmen optaget på en ødegård i Sverige.

Peter Christoffersen mener også, at filmens ondskab på nogle planer minder om den ondskab man så i Roman Polanskis berømte film ’Rosemarys Baby’.

- Kasper kan se ondskaben i barnet. Han fornemmer ondskaben i de små tegn, mens Louise slet ikke ser den. Og Kasper føler også, at de har fucket med naturen ved at lade Louises nedfrosne æg komme ind i Elenas livmor.

Den store svenske skuespiller Mikael Persbrandt springer ud i rollen som SS-officeren Prall i filmen ’Alone in Berlin’. Her poserer han for pressen i Berlin.(Foto: AP) Filmnyheder Persbrandt som nazi-officer

Julie Agnete Vang og Magnus Millang spiller den liderlige Mona og den nørdede Steffen i Thomas Vinterbergs film 'Kollektivet'. (Foto: Philip Davali) Filmnyheder Den liderlige og nørden

Her ses Julie Agnete Vang sammen med selveste George Clooney i den norske reklamefilm fra 2011. Måske løber de ind i hinanden igen i Berlin.(Foto: PR Foto) Filmnyheder Dansk skuespillerinde: Håber jeg møder Clooney igen

Laura Christensen stråler i sin flotte røde kjole. Hun havde taget sin mand, skuespilleren og dramatikeren Thomas Levin med til Berlin.(Foto: Christian T. Jørgensen) Filmnyheder Dansk skuespiller strålede i Berlin

Peter Christoffersen er her fotograferet med sin eks-kæreste Danica Curcic ved Robert-festen sidste år.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Peter Christoffersen er her fotograferet med sin eks-kæreste Danica Curcic ved Robert-festen sidste år.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

 

Peter Christoffersen er her fotograferet i Berlin, hvor han repræsenter den danske gyserfilm ’Shelley’.  (Foto: Christian T. Jørgensen)
Peter Christoffersen er her fotograferet i Berlin, hvor han repræsenter den danske gyserfilm ’Shelley’.  (Foto: Christian T. Jørgensen)

 

1 af 6 Peter Christoffersen spiller hovedrollen i den danske film 'Shelley'.(Foto: Christian T.Jørgensen)
2 af 6 Guldpalmevinderen Comina Stratan ses her i rollen som en rumænsk gravid tjenestepige, der måske har selveste ondskaben i sin mave. (Foto: Berlinale)  
3 af 6 Cosmina Stratan bærer måske ondskaben i sin mave i rollen som en rumænsk tjenestepige.(Foto: Berlinale)
4 af 6 Peter Christoffersen er her fotograferet med sin eks-kæreste Danica Curcic ved Robert-festen sidste år.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
5 af 6 Peter Christoffersen er her fotograferet i Berlin, hvor han repræsenter den danske gyserfilm ’Shelley’.  (Foto: Christian T. Jørgensen)
6 af 6 Den danske skuespiller Peter Christoffersen nyder dagene i Berlin.(Foto: Christian T. Jørgensen)