Hanne-Vibeke Holst: Chokerende tragisk at Kathrine skulle dø

Instruktøren Kathrine Windfeld var min gode ven både fagligt og privat, siger forfatteren

Hanne-Vibeke Holst vidste, at Kathrine Windfeld var syg. Alligevel kom dødsfaldet som et chok. Foto: Thomas Lekfeldt
Hanne-Vibeke Holst vidste, at Kathrine Windfeld var syg. Alligevel kom dødsfaldet som et chok. Foto: Thomas Lekfeldt

- Det er en ufattelig, chokerende tragedie.

Det fastslår forfatteren Hanne-Vibeke Holst efter den tragiske nyhed i dag om, at den kun 48-årige filminstruktør Kathrine Windfeld er død efter en tumor i hjernen.

Instruktør Kathrine Windfeld er død. (Foto: Polfoto) Filmnyheder Dansk succes-instruktør er død

Forfatteren Hanne-Vibeke Holst lærte Kathrine Windfeld at kende i begyndelsen af nullerne, da der skulle laves en tv-serie ud af Holst-romanen ’Kronprinsessen’

Kathrine Windfeld blev kun 48 år. Foto: Polfoto
Kathrine Windfeld blev kun 48 år. Foto: Polfoto
 

- Jeg tror, at det var i 2003, og derefter arbejdede vi sammen i en lang årrække, fordi Kathrine ville have sit ’boxsæt’ som hun sagde. Oprindelig havde jeg kun skrevet en roman, men Kathrine sørgede for, at jeg fik pisken over nakke og blev færdig med både ’Kongemordet’ og ’Dronningeofret’, så hun havde noget at filme.

Lars Mikkelsen går her under politiafspærringen i Helgolandsgade på Vesterbro, hvor han i rollen som politiinspektør Harald Bjørn skal ind på Hotel Absalon og opklare et brutalt mord på en prostitueret. I baggrunden ses Ole Boisen, der spiller hans assistent.(Foto: Jakob Jørgensen) Filmmagasinet Lars Mikkelsen i krig mod mafiaen fra Litauen

Hanne-Vibeke Holst mener ikke, at de var slyngveninder, men bare i gængs forstand gode venner både jobmæssigt og privat.

- Vi fulgte med i hinandens liv, selv om vi ikke sås så ofte, forklarer hun.

Når Kathrine Windfeld og Hanne-Vibeke Holst faldt så godt i hak med hinanden, skyldtes det ikke mindst deres kvindepolitiske holdninger.

Både film og tv-serier

Kathrine Windfeld har instrueret både film og tv-serier. Af film har hun blandt andet lavet den svenske 'Hamilton: I nationens tjeneste' med Mikael Persbrandt og den danske 'Flugten' med Iben Hjejle.

Samtidig har hun instrueret flere afsnit af succesfulde tv-serier som 'Forbrydelsen', 'Rita' og 'Broen'.

Kathrine Windfeld sad også i instruktørstolen i forbindelse med produktionen af de svenske miniserier 'Kronprinsessen', 'Kongemordet' og 'Dronningeofret', som er baseret på Hanne Vibeke Holsts romantriologi.

Det sidste projekt, hun nåede at kaste sig over, var DRs kommende store satsning, den internationale krimiserie 'The Team', der blandt andre har Lars Mikkelsen i en af hovedrollerne.

Kathrine Windfeld efterlader sig en søn på fjorten år.

Bisættelsen finder sted fredag 13. februar kl. 14 i Sankt Johannes Kirke på Nørrebro.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer