Hollywood-instruktør: Vild med dansk mad og møbler

På kun 24 timer i Danmark nåede filminstruktøren Scott Cooper at spise tre uforglemmelige måltider i København - og han var ikke engang på Noma

Filminstruktøren Scott Cooper, der netop nu er aktuel i de danske biografer med gangsterfilmen 'Black Mass', blev fløjet fra USA til København lige efter, at de demokratiske præsident-kandidater Hillary Clinton og Bernie Sanders for to dage siden på amerikansk tv havde rost Danmark.

Og selv om Scott Cooper kun skulle være i Danmark i 24 timer udelukkende i forbindelse med den danske gallapremiere på sin nye film 'Black Mass, havde Cooper også maser af roser til lille Danmark.

- Jeg har altid drømt om at komme til Danmark, især fordi jeg er en stor fan af dansk møbel-design men først og fremmest en stor fan af danske film. Jeg holder især meget af film af Thomas Vinterberg, Lars von Trier og Nicolas Winding Refn. Det er en stor ære for mig at være i Danmark nu, forklarede Scott Cooper i går aftes i Dagmar Biografen i København og tilføjede:

- Jeg har ikke set så meget af København, fordi jeg har talt med pressen  hele dagen. Men jeg har dog her i København fået tre af de bedste måltider, jeg nogensinde har spist, og vi spiste ikke engang på Noma. Og folk her i Danmark er så venlige og glade, selv om vejret er mørkt og regnfuldt. Jeg ville have elsket at være her et par dage mere, forklarede filminstruktøren, der rejste tilbage til USA kl. 05.00 i morges.

Da Ekstra Bladet mødte Scott Cooper i Dagmar Biografen i København, bad vi ham om at beskrive Johnny Depp som skuespiller.

John Edgerton og Johnny Depp leverer fornemme præstationer som henholdsvis
FBI-agent og gansterkonge i 'Black mass'. (Foto: SF-Film) Filmanmeldelser - 15. okt. 2015 - kl. 12:00 Anmeldelse: Johnny Depp som gal gangsterkonge

(artiklen fortsætter under billedet)

Her er Johnny Depp i et nærbillede som gangsteren Bulger.(Foto: SF Film)
Her er Johnny Depp i et nærbillede som gangsteren Bulger.(Foto: SF Film)
 

Depp er en gave til USA
- Johnny Depp er en gave til USA. Han er modig og tager store chancer som skuespiller. Og han er altid fuldstændig forberedt, når han møder op til optagelser på settet og klar til at byde ind med kreative ideer. Og derfor har han også fået en så fantastisk karriere som skuespiller?

I dine første to film 'Crazy Heart' og 'Out of Furnace' havde du henholdvis Jeff Bridges og Christian Bale i hovedrollerne. Og Jeff Bridges fik oven i købet en Oscar for sin præstation. Tror du, at Johnny Depp har chance for at få en Oscar for sin rolle som gangsteren James 'Whitey' Bulger i din film 'Black Mass'?

- Det er svært at sige. Men jeg synes, at Johnny Depp leverer en utroligt præstation i filmen. Normalt er Depp jo en venlig, sjælfuld og givende person. Og den måde man oplever ham i rollen som James 'Whitey' Bulger er langt fra, hvordan han i virkeligheden er. I rollen formår han at portrættere en kold, kynisk, voldelig og psykopatisk mand. Jeg håber selv, at rollen kommer til at stå som en af de bedste præstationer, han nogensinde har lavet på film.

Halvgrim og med dårlige tænder
Johnny Depp, der gennem årtier er blevet betragtet som en af verdens største sex-symboler, har også i filmen 'Black Mass' gennemgået en fysisk forandring. I rollen som gangsteren Bulger fremtræder Depp nemlig både skaldet, halvgrim og med dårlige tænder. Filminstruktøren Scott Cooper understreger dog, at Depp på ingen måde havde problemer med at træde ind i grimhedens univers. 

Filmmagasinet - 15. okt. 2015 - kl. 16:31 Vild forvandling: Så grim er Johnny Depp blevet

- Johnny Depp elsker roller, hvor  han fysisk skal lave en fuldstændig transformation. Og i det her tilfælde, hvor han spiller en person, der har levet i virkeligheden, var det vigtigt for Depp at ligne James 'Whitey' Bulger' så meget som muligt, fortæller Scott Cooper og tilføjer, at det hver morgen tog lidt mere end en time at gøre Depp skaldet og grim i make-up-afdelingen.

Men Scott Cooper understreger dog, at den største udfordring for Depp ikke var den fysiske forandring, men den psykologiske forandring, han skulle gennemgå for at portrættere den psykopatiske Bulger.

Baseret på virkelige hændelser
Hvordan har det været at portrættere en historie baseret på virkelige kendsgerninger, og hvor familiemedlemmer til nogen af historiens ofre stadig lever?

- I mange fiktive gangster-film bliver nogle af gangsterne romantiseret eller portrætteret på en  glamourøs måde, og det ønskede jeg på ingen måde at gøre. Min film er jo baseret på virkelige kendsgerninger, siger Cooper og tilføjer:

- Jeg ville gerne tage hensyn til nulevende mennesker , der har været en del af historien eller til familiemedlemmer til nogle af de ofre, der blev myrdet. Jeg forsøgte så vidt som muligt at lave en nøgtern beskrivelse af gangster-verdenen i Boston uden at beskrive volden på en overdreven måde.

Kira Eggers tænder ikke på Johnny Depp. Til  højre i billedet ses den skaldede Depp i rollen som den irsk-amerikanske gangster James 'Whitey' Bulger i filmen 'Black Mass) Filmnyheder - 15. okt. 2015 - kl. 13:30 Kira Eggers: Jeg tænder ikke på Johnny Depp

Filmen 'Black Mass er en utrolig men sand historie om den irsk-amerikanske gangster James ‘Whitey’ Bulger. I 1970’erne valgte Bulger at tage imod FBI’s tilbud om at blive deres informant. En ulovlig og særdeles usædvanlig alliance, hvis formål var at eliminere en fælles fjende: den italienske mafia. Samarbejdet endte helt ude af kontrol og tillod Whitey, at blive en af de mest brutale og magtfulde gangstere i USA’s historie.

Skaldet og med halvdårlige tænder samt en psykopatisk udstråling. Johnny Depp er overbevisende som gangsteren James 'Whitey' Bulger i den nye film 'Black Mass'.(Foto: SF Film)
Skaldet og med halvdårlige tænder samt en psykopatisk udstråling. Johnny Depp er overbevisende som gangsteren James 'Whitey' Bulger i den nye film 'Black Mass'.(Foto: SF Film)
 

Ekstra Bladets udsendte er her i gang med at interviewe Scott Cooper i Dagmar Biografen i København.(Foto: Henning Hjorth)
Ekstra Bladets udsendte er her i gang med at interviewe Scott Cooper i Dagmar Biografen i København.(Foto: Henning Hjorth)
 

 

Den tidligere skuespiller Scott Cooper springer ud i sin tredje film som instruktør, gangsterfilmen 'Black Mass'. Han har tidligere lavet filmene 'Crazy Heart', der gav Jeff Bridges en Oscar samt filmen 'Out of the Furnace'. (Foto: Henning Hjorth)
Den tidligere skuespiller Scott Cooper springer ud i sin tredje film som instruktør, gangsterfilmen 'Black Mass'. Han har tidligere lavet filmene 'Crazy Heart', der gav Jeff Bridges en Oscar samt filmen 'Out of the Furnace'. (Foto: Henning Hjorth)
 

 

 

 

1 af 5 Ekstra Bladets udsendte er her i gang med at interviewe Scott Cooper i Dagmar Biografen i København.(Foto: Henning Hjorth)
2 af 5 Den tidligere skuespiller Scott Cooper springer ud i sin tredje film som instruktør, gangsterfilmen 'Black Mass'. Han har tidligere lavet filmene 'Crazy Heart', der gav Jeff Bridges en Oscar samt filmen 'Out of the Furnace'. (Foto: Henning Hjorth)
3 af 5 Skaldet og med halvdårlige tænder samt en psykopatisk udstråling. Johnny Depp er overbevisende som gangsteren James 'Whitey' Bulger i den nye film 'Black Mass'.(Foto: SF Film)
4 af 5 Her er Johnny Depp i et nærbillede som gangsteren Bulger.(Foto: SF Film)
5 af 5 Hollywood-instruktøren Scott Cooper er vild med dansk mad, møbler og danske film.(Foto: Henning Hjorth)
4 kommentarer
Vis kommentarer