Kendisser: Oscar-vært bør trække sig

Komikeren Chris Rock opfordres nu til at trække sig som vært ved dette års Oscar-uddeling

Chris Rock bør trække sig i solidaritet med de sorte skuespillere og andre der ikke er nominerede til Oscars. Foto: AP
Chris Rock bør trække sig i solidaritet med de sorte skuespillere og andre der ikke er nominerede til Oscars. Foto: AP

Det har skabt ravage i Hollywood, at der for andet år i træk kun er hvide skuespillere nomineret til en Oscar.

Flere stjerner som George Clooney, Spike Lee og Jada Pinkett Smith har offentligt kritiseret den manglende mangfoldighed i nomineringerne, og nu opfordrer flere kendte i filmbranchen Oscar-værten, Chris Rock, til at trække sig fra gallashowet.

 

Ingen sorte er i to år fundet værdige til at blive nomineret til en Oscar-statuette. Foto: AP
Ingen sorte er i to år fundet værdige til at blive nomineret til en Oscar-statuette. Foto: AP
 

Ingen sorte stjerner er fundet værdige til en Oscar i år, og det er faldet en del for brystet. Foto: AP Filmnyheder - 20. jan. 2016 - kl. 18:34 Oscar-komiteen beklager skæv racefordeling

- Chris Rock lad være med at optræde ved Oscar-showet, skriver rapperen 50 Cent på sin Instagram-profil.

Også den afroamerikanske skuespiller og rapper Tyrese Gibson mener, at komikeren skal trække sig fra værtsjobbet for at støtte Oscar-boykottet. Det fortæller han i et interview med People.

Filmnyheder - 19. jan. 2016 - kl. 07:43 Sorte stjerner vil boykotte Oscar

- Han kan på ingen måde gå ind i det her og sige 'Jeg vil tage fat om problemet, men jeg vil stadig beholde mit job som vært'. Det statement, man bør lave, er at trække sig, siger han og fortæller, at Rock ikke kan ændre noget ved at joke med det.

Den massive kritik af, at der ikke er nomineret nogle afroamerikanske skuespillere til at vinde en af de eftertragtede Oscar-statuetter, har fået akademiet, der står for nomineringerne, til at love forandringer i fremtiden.

Jada Pinkett Smith - her sammen med sin ægtemand Will Smith - er fortørnet over Oscar-akademiets fravalg af afroamerikanske skuespillere. (Foto: AP) Filmnyheder - 17. jan. 2016 - kl. 14:11 Oscar: Filmsild syder af race-raseri

- Akademiet tager drastiske skridt for at ændre sammensætningen af vores medlemmer. I de kommende dage og uger vil vi foretage en gennemgang af vores medlemskabsrekruttering med henblik på at skabe en meget tiltrængt diversitet i vores 2016-klasse og fremover, skrev Cheryl Boone Isaacs, præsident for Oscar-akademiet i en pressemeddelelse.

Chris Rock har endnu ikke kommenteret på opfordringen om at droppe prisuddelingen.

Det store Oscar-show løber af stablen den 28. februar

11 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere