Kidman som fyrstinde Grace af Monaco

Nicole Kidman åbnede i dag filmfestivalen i Cannes med rollen som fyrstinde Grace i filmen 'Grace of Monaco' - se stort galleri af den smukke Kidman som fyrstinde Grace her

Nicole Kidman ses her i rollen som fyrstinde Grace af Monaco overfor fyrst Rainier, der spilles af Tim Roth.(Foto: Scanbox)
Nicole Kidman ses her i rollen som fyrstinde Grace af Monaco overfor fyrst Rainier, der spilles af Tim Roth.(Foto: Scanbox)

CANNES(Ekstra Bladet): Her til formiddag åbnede filmfestivalen i Cannes med filmen 'Grace of Monaco', der har selveste Nicole Kidman i hovedrollen som Hollywood-skuespilleren Grace Kelly, der giftede sig med fyrst Rainier af Monaco og selv blev fyrstinde Grace af Monaco.

'Grace of Monaco' instrueres af Olivier Dahan, manden bag 'Spurven', der indbragte Marion Cotillard en Oscar for sit portræt af Edith Piaf. I rollerne som Fyrst Rainier og Maria Callas ses Tim Roth og Paz Vega.

- At mit liv er et eventyr er i sig selv et eventyr, siger Nicole Kidman i filmen i rollen som Grace, der sætter fokus på en af verdens mest kendte kærlighedshistorier.

Se også: Min Oscar viste mig tomheden i mit livNicole Kidman er overbevisende som fyrstinde Grace, der lever et liv på de bonede gulve i Monaco.(Foto: Scanbox)
Nicole Kidman er overbevisende som fyrstinde Grace, der lever et liv på de bonede gulve i Monaco.(Foto: Scanbox)
Se også: De sender sex-sms'er til hinanden

Fik tilbudt filmrolle af Hitchcock
Nicole Kidman spiller titelrollen som Grace Kelly, der på toppen af sin skuespilkarriere i midten af 1950'erne flytter fra Hollywood til Monaco og gifter sig med Fyrst Rainier III for herefter at blive Fyrstinde Grace af Monaco. Grace Kelly har svært ved at finde sig til rette i sin nye royale rolle, og instruktøren Alfred Hitchcock forsøger ihærdigt at overtale hende til at vende tilbage til det store lærred. Grace befinder sig i sit livs krise og kæmper med at forme en ny identitet og med at få sit ægteskab til at fungere. Samtidig opstår en politisk krise i begyndelsen af 1960'erne mellem Fyrst Rainier og Frankrigs præsident Charles De Gaulle og en mulig militær invasion af Monaco bliver pludselig en reel trussel.Under en krise med Frankrig er fyrstinde Grace her på vej for at tilbyde franske politifolk en frokostkurv med mad ved grænsen til Frankrig. Det oprindelige billede gik verden rundt. Her er det Nicole Kidman i rollen som Grace.(Foto: Scanbox)
Under en krise med Frankrig er fyrstinde Grace her på vej for at tilbyde franske politifolk en frokostkurv med mad ved grænsen til Frankrig. Det oprindelige billede gik verden rundt. Her er det Nicole Kidman i rollen som Grace.(Foto: Scanbox)
Se også: TV: Her bliver Nicole Kidman kørt ned af cyklist

Gode venner med Onassis
Filmen afslører også, at fyrst Rainier af Monaco var en rigtig god ven af den stenrige græske skibsredder Aristotle Onassis(Robert Lindsay), der på daværende tidspunkt var gift med den verdensberømte operasangerinde Maria Callas, der i filmen spilles af Paz Vega.

I en flot scene fra filmen synger Maria Callas en smuk arie under et Røde Kors-bal i 1962, hvor den franske præsident Charles de Gaulle var blandt gæsterne.

Se også: Urban kunne ikke holde fingrene fra Nicole Kidman

Døde i bilulykke i 1982
Fyrstinde Grace af Monaco døde den 14. september 1982 i en bilulykke. Hendes datter prinsesse Stephanie var passager i bilen - men overlevede. Filmen skildrer dog på intet tidspunkt den tragiske ulykke.

Der er kun en lille antydning i starten af filmen, hvor fyrstinde Grace på de snoede bjergveje i Monaco kører lidt for stærkt i en sportsvogn.

Filmen har premiere i de danske biografer den 22. maj.

Se også: Nicole Kidman: Fortryder at jeg fik BotoxFyrstinde Grace døde i en bilulykke i 1982. Men det vises eller beskrives ikke i filmen. Her ses Nicole Kidman i rollen som Grace ved siden af en sportsvogn.(Foto: Scanbox)
Fyrstinde Grace døde i en bilulykke i 1982. Men det vises eller beskrives ikke i filmen. Her ses Nicole Kidman i rollen som Grace ved siden af en sportsvogn.(Foto: Scanbox)


1 af 6 Nicole Kidman i rollen som fyrstinde Grace i samtale med sin mand fyrst Rainier(Tim Roth).(Foto: Scanbox)
2 af 6 Den verdensberømte filminstruktør Alfred Hitchcock - i filmen spillet af Roger Ashton Griffiths - rejste hele vejen til Monaco for personligt at overtale fyrstinde Grace til at medvirke i hans kommende film 'Marnie'.(Foto: Scanbox)
3 af 6 Nicole Kidman i smukt 1960´er tøj i filmen 'Grace of Monaco'.(Foto: Julien Paine)
4 af 6 Nicole Kidman i rollen som fyrstinde Grace af Monaco havde meget svært ved at vænne sig til sin nye status som fyrstinde af et lille europæisk land.(Foto: Scanbox)
5 af 6 Paz Vega spiller rollen som den verdensberømte operasanger Maria Callas, der her giver en koncert under et Røde Kors-bal i Monaco i 1962.(Foto: Scanbox)
6 af 6 Nicole Kidman ses her i rollen som fyrstinde Grace af Monaco overfor fyrst Rainier, der spilles af Tim Roth.(Foto: Scanbox)
0 kommentarer
Vis kommentarer