'Kollektivet' udtaget til Berlinalen

Flot international anerkendelse til film, der først får premiere på torsdag

Husmøde i kollektivet: En scene fra filmen. (Foto: Josef Persson)
Husmøde i kollektivet: En scene fra filmen. (Foto: Josef Persson)

For første gang siden 2012 har Danmark en film i hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Berlin. Mandag middag offentliggjorde Berlin International Film Festival, at Zentropa og Thomas Vinterbergs premiereaktuelle 'Kollektivet' er udtaget til festivalens hovedkonkurrence.

Thomas Vinterberg er her i gang med at instruere Ulrich Thomsen i en scene til hans nye film 'Kollektivet'. ( Foto: Christian Geisnæs) Filmnyheder - 10. jan. 2016 - kl. 20:24 Ulrich Thomsen: Jeg er for asocial til at bo i kollektiv

Ikke siden Zentropa havde en 'En Kongelig Affære' på filmfestivalen i Berlin for fire år siden, er det lykkedes en dansk filmproduktion at slippe gennem nåleøjet til hovedkonkurrencen.

- Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig en bedre optakt til biografpremieren på torsdag end denne gode nyhed. Det glæder mig inderligt, at denne meget danske historie om en flok håbefulde og optimistiske mennesker, der danner et kollektiv, nu også får mulighed for at rejse ud af landets grænser og blive vist for et internationalt publikum i Berlin, siger instruktør Thomas Vinterberg i en pressemeddelelse.

Se også: Vinterberg: Husfisse og klatgæld var forbudt

Årets filmfestival i Berlin begynder torsdag d. 11. februar. Hvornår filmen får festivalpremiere dernede er endnu uafklaret, men efter planen skal Thomas Vinterberg og hele filmens 'kollektiv' flyves afsted.

(Foto: Christian Geisnæs)
(Foto: Christian Geisnæs)
 

0 kommentarer
Vis kommentarer