Lars Olsen om EM '92-film: Genkender ikke alt

Landsholdets daværende anfører er glad for, at Richard Møller Nielsen endelig får sin velfortjente anerkendelse

I 'Filmmagasinet' kan du se flere, fulde scener fra 'Sommeren '92'

Ricardo (til venstre) bliver i den nye film udødeliggjort af Ulrich Thomsen. (Foto: Agersten Kim og Jan Unger) Filmnyheder - 26. aug. 2015 - kl. 09:21 Anmeldere: Film om dansk EM-sensation er en vinder

Der må være både Bodil og Robert-statuetter på vej til Ulrich Thomsen for rollen som Ricardo i 'Sommeren '92'. Foto: SF Film Filmanmeldelser - 26. aug. 2015 - kl. 07:15 Anmeldelse: 'Sommeren '92' er en fed fodboldfilm

Den nuværende landstræner på Færøerne var anfører på landsholdet 1990-1994 og var med til at vinde guld ved EM 1992.

– Det er en god film forstået på den måde, at den fanger pointen. Det er jo i bund og grund en film om Richard Møller Nielsen, selve historien er helt, som den skal være. Det foregik i virkeligheden, som det foregår i filmen, men jeg må så også samtidig sige, at der er mange sekvenser i filmen, som jeg ikke genkender hundrede procent, siger Lars Olsen.

flash - 22. aug. 2015 - kl. 19:55 Derfor udebliver EM-heltene fra gallapremiere

Masser af fiktion
Filmens ubetingede hovedperson er den kontroversielle, ærke-fynske fodboldtræner Richard Møller Nielsen, og det er helt fortjent, at det er blevet ’Ricardos film’, mener Lars Olsen.

Se traileren for filmen.

– Der er en masse fiktion i filmen, men for os, der var med fortæller den ganske fint, hvordan sommeren 1992 var. Og frem for alt, så giver den Richard den anerkendelse han har fortjent, men som han aldrig fik.

Trods anførerbindet fylder Lars Olsen ikke meget i filmen.

– Jeg er ikke ret meget med. Der er selvfølgelig en, der spiller mig, men det meste handler om tre centrale figurer – blandt andet om Kim Vilfort og hans syge datter. Og så er der Faxe og Brian Laudrup. Resten af os er mere eller mindre ikke med, siger Lars Olsen og fortsætter:

Lidt underligt
– Det er altid svært, at se nogen man kender så godt, bliver fremført af andre mennesker. Det er lidt underligt, men de overordnede historier bliver som sagt fanget ret godt. Nogle af skuespillerne ligner jo bedre end andre, men alle gør det godt, men man skal huske på, at det er fiktion bygget på virkelige begivenheder.

Den samlede karakter ender på linje med Ekstra Bladets anmelder.

– Der er mange faktuelle ting, der halter lidt. Der kunne godt have været lavet lidt bedre research, så det ender på fire stjerner.

På torsdag springer Mikkel Boe Følsgaard  ud som selveste Kim Vilfort i filmen 'Sommeren 92'.(Foto: Anthon Unger/polfoto) Filmnyheder - 25. aug. 2015 - kl. 18:00 Stor respekt for Kim Vilforts sorg

31 kommentarer
Vis kommentarer