Licence to drink: Navnet er Bhhåånd, Jaaeeemes Bhhååånd

Ny undersøgelse afslører, at den nyeste James Bond i skikkelse af Daniel Craig er den mest drikfældige af alle historiens 007-skuespillere

Traileren til 'Spectre'.

Agent 007 har som bekendt licens til at dræbe. Men ifølge en ny undersøgelse burde den dameglade topspion nok få inddraget licensen som følge af sit veldokumenterede og åbenlyse massive alkoholforbrug.

Den nye kortlægning af spionernes sprut-vaner er foretaget af The Grocer Magazine og afslører, at den nuværende James Bond bunder hele 20 genstande i løbet af en film, hvilket er klar rekord for de i alt seks Bondskuespillere, der i løbet af de seneste 50 år har portrætteret den britiske agent.

Se også: Agent 007 mærker alderen trykke

James Bond er ikke bare god til at dræbe skurke - han drikker også som prof. (Foto: Allstar/Sony)
James Bond er ikke bare god til at dræbe skurke - han drikker også som prof. (Foto: Allstar/Sony)

Undersøgelsen, som er lavet i forbindelse med det kommende Bond-brag 'Spectre', tydeliggør, at James Bond - stik mod Sundhedsstyrelsens anbefalinger - er blevet mere og mere drikfældig gennem årene.

Den første James Bond i skikkelse af skotske Sean Connery, der debuterede i 1962-filmen 'Dr. No', holdt gennem sin spionkarriere på det store lærred et relativt sobert gennemsnit på 11 genstande per film.

Se også: Bonds nye drink: Dirty Martini

Herefter dykkede indtaget en smule i den ene film, hvor George Lazenby havde hovedrollen.

Lazenby fandt kun tid til at bunde ni genstande, men herefter steg indtaget under Sean Connery og Roger Moore igen til 11 genstande.

I undersøgelsen skiller en enkelt skuespiller sig markant ud; det drejer sig om duksedrengen Timothy Dalton, der kun fik nedsvælget 4,5 genstande i løbet af en film.

Se også: Sam Smith myrder James Bond

Roger Moore som James Bond - naturligvis med en vodka martini,  'shaken, not stirred' - i 'The Spy Who Loved Me' fra 1977. (Foto: Polfoto)
Roger Moore som James Bond - naturligvis med en vodka martini, 'shaken, not stirred' - i 'The Spy Who Loved Me' fra 1977. (Foto: Polfoto)

Gennem årene har Bond som bekendt for det meste sværget til sin velkendte martini-cocktail, som han foretrækker 'shaken, not stirred', men i de pengestærke sponsoraters tjeneste har han dog heller ikke været for fin til at fugte ganen med både champagne, vodka og øl.

Og skal man være en anelse spekulativt anlagt, kan der måske være en sammenhæng mellem Craigs velvoksne tørst og den aktuelle sponsor Belvedere Vodka, der efter sigende har spyttet cirka 800 millioner kroner i filmselskabets kasse.

'Spectre' har dansk premiere 30. oktober.

Se også: Skuespiller: Jeg vil være James Bond

James Bond i skikkelse af Daniel Craig i 'Skyfall', hvor han har skiftet martinien ud med to øl af mærket Heineken. (Foto: Planet Photos)
James Bond i skikkelse af Daniel Craig i 'Skyfall', hvor han har skiftet martinien ud med to øl af mærket Heineken. (Foto: Planet Photos)

12 kommentarer
Vis kommentarer