Michael Fassbender som Harry Hole

Den Oscar-nominerede stjerne er i Oslo for at spille hovedrollen i Jo Nesbøs krimiunivers

I dag starter indspilningen af 'Snemanden', der er baseret på Jo Nesbøs populære krimiunivers. Den irsk/tyske skuespiller skal portrættere den alkoholiserede politimand i filmen. Her ses Fassbender på den røde løber forud for Golden Globe Awards (Video: Splash)

I 2011 blev det varslet, at der ville komme en film om Jo Nesbøs succeskrimi 'Snemanden'. Dengang blev der gættet på, at hovedrollen som Harry Hole ville gå til Daniel Day-Lewis, Russell Crowe, Clive Owen, James Woods eller Leonardo DiCaprio.

Men hovedrollen som den alkoholiserede efterforsker går til en helt sjette, nemlig 38-årige Michael Fassbender. Det skriver dagbladet.no

Michael Fassbender er nomineret til en Oscar for rollen i 'Steve Jobs', når de små gyldne mænd uddeles den 28. februar 2016.

Filmnyheder - 26. okt. 2015 - kl. 12:58 Ny film om Steve Jobs er et flop

Den tysk-irske skuespiller har været et hedt Hollywood-navn, siden han blev opdaget af Steven Spielbeg og fik en rolle i krigsdramet 'Band of Brothers'. Det store internationale gennembrud kom i Steve McQueens 'Hunger', hvor han gik på kur, så han kunne spille det fængslede og sultestrejkende IRA-medlem Bobby Sands.

Se også: Ubehagelig film går efter struben

I 2012 arbejdede han igen sammen med Steve McQueen som sexafhænig IT-chef i 'Shame'. For det fik han både en nominering til British Academy Film Awards (BAFTA) og Golden Globes.

'Snemanden' får også andre internationale stjerner på rollelisten. Blandt andet er svenske Rebecca Ferguson, kendt fra 'Hercules' og franske Charlotte Gainsbourg fra Lars von Triers 'Antichrist' og 'Nymphomaniac'.

Optagelserne til den uhyggelige film skal foregå i Norge, og filmen får premiere i efteråret 2017.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen