Michael Moore boycotter også Oscar

Han støtter sine sorte kolleger i kritikken af den manglende mangfoldighed

Michael Moore vil heller ikke møde frem til Oscar-gallaen. Foto: AP
Michael Moore vil heller ikke møde frem til Oscar-gallaen. Foto: AP

Stribevis af sorte Hollywood-stjerner - både dem foran og bag ved kameraet har meddelt, at de boycotter årets Oscar-galla af race-politiske årsager. Og nu slutter den hvide amerikanske instruktør, Michael Moore, sig til kritiken.

De sorte Hollywoodstjerner får følgeskab i deres boycot af Oscar-uddelingen. Foto: AP
De sorte Hollywoodstjerner får følgeskab i deres boycot af Oscar-uddelingen. Foto: AP
 

Ingen sorte stjerner er fundet værdige til en Oscar i år, og det er faldet en del for brystet. Foto: AP Filmnyheder - 20. jan. 2016 - kl. 18:34 Oscar-komiteen beklager skæv racefordeling

 

I et interview i The Wrap siger han ifølge Aftonbladet, at han også vil boycotte den store gallaaften på grund af den manglende mangfoldighed i nomineringerne. Der er nemlig ingen sorte stjerner blandt de nominerede til Oscar-priserne.

Blandt de Hollywood-personligheder, som startede hele diskussionen om Oscar-akademi-medlemmernes farveblindhed, er filminstruktøren Spike Lee og skuespilleren Jada Pinkett Smith, der er gift med Will Smith.

Filmnyheder - 19. jan. 2016 - kl. 07:43 Sorte stjerner vil boykotte Oscar

'Samtlige 20 af dem, som er nomineret til de vigtigste priser - ikke mindst i skuespillerkategorierne samt for regi og manus er hvide, og der findes heller ingen kvinder (ud over de specifikke kvindekategorier - forstås. red)', hedder det bl.a. i udtalelsen fra Spike Lee.

Oscarakademiets talsmand, Cheryl Boone har lagt sig fladt ned og varsler dramatiske ændringer fremadrettet, og selv hvide stjerner som Kenneth Branagh og Kate Winslet har været fremme i debatten og har stillet spørgsmål til Oscar-akademiet om statistikkerne, så det er ikke kun de sorte stjerner selv, der har fået øje på skævvridningen.

Se også: Kendt instruktør kritiserer 'hvide' Hollywood

67 kommentarer
Vis kommentarer