Nikolaj Lie Kaas bekræfter: Helt færdig med Carl Mørck

Skuespilleren vender ikke tilbage i rollen som Carl Mørck, når den fjerde film om afdeling Q er optaget

Nikolaj Lie Kaas er færdig med rollen som Carl Mørck, når 'Journal 64' er i kassen. Foto: Philip Davali
Nikolaj Lie Kaas er færdig med rollen som Carl Mørck, når 'Journal 64' er i kassen. Foto: Philip Davali

- Med al respekt for dem begge, så er det dygtige skuespillere, men måske er det ikke de rigtige.

Succes-forfatteren siger farvel til Nikolaj Lie Kaas. Foto: Jonas Olufson Film - 12. okt. 2016 - kl. 08:14 Jussi om Lie Kaas: Ikke den rigtige rolle for ham

Sådan sagde forfatter Jussi Adler-Olsen til BT i oktober om castingen af Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i rollerne som den forbitrede politibetjent Carl Mørck og hans assistent, Assad, i filmatiseringen af bøgerne om afdeling Q.

Efter måneders spekulationer fortalte Nikolaj Lie Kaas på den røde løber til Robert-uddelingen søndag aften, at når indspilningen af den fjerde film i krimiserien, 'Journal 64', er i kassen, er han færdig med afdeling Q.

Bøger - 5. okt. 2016 - kl. 20:00 Jussi afslører: Derfor får Carl Mørck ingen sex

- Det kommer til at være slut. Det er den allersidste for mit vedkommende, bekræftede den 43-årige skuespiller og uddybede:

- Jeg har ikke noget imod Jussi Adler-Olsen overhovedet. Han har behov for at snakke højt, og det skal han have lov til. Det er klart, at hvis han har solgt sine rettigheder, fordi han synes, der skal tænkes om i konceptet, så er det hans film og hans bøger. Hvis det var mig, der havde skrevet bøger, så ville de også være mit hjertebarn, sagde Nikolaj Lie Kaas.

Jussi Adler-Olsen solgte rettighederne til de fire første afdeling Q-bøger til Zentropa. Når de op mod seks kommende filmatiseringer skal indspilles, bliver det med Nordisk Film som producent.

Men Nikolaj Lie Kaas synes, at forfatteren kan være stolt af de første film.

Se også: Efterforskeren og krimiforfatteren: Sådan er Jussis nye bog

- Jeg synes, vi har gjort det godt. Der er ikke noget, Jussi skal være ked af. Jeg synes ikke, vi har nedgjort hans bøger. Jeg er glad for, at vi har én film tilbage, og at det så er det, lød det fra den folkekære filmstjerne.

De tre første filmatiseringer med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne har været gigantiske publikumssucceser.

'Flaskepost fra P', som er den tredje film i serien, var den mest sete film i biograferne i 2016.

Nikolaj Lie Kaas forventer, at optagelserne til 'Journal 64' starter til efteråret.

Det er ikke offentliggjort, hvem der fremover skal spille Carl Mørck og Assad.

70 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere