Ny film vrimler med jokes om sorte og homoseksuelle

Film-komedien 'Get Hard' med Will Ferrell og Kevin Hart i hovedrollerne har allerede skabt masser af debat før premieren i USA

Will Ferrell får her tegnet en tåre under sit ene øje af Kevin Hart.(Foto: PR Foto)
Will Ferrell får her tegnet en tåre under sit ene øje af Kevin Hart.(Foto: PR Foto)

Det har altid været kontroversielt, når man i USA laver jokes om afro-amerikanere eller homoseksuelle. Og lige netop den cocktail bliver der ikke sparet på i filminstruktøren Etan Cohes nye film 'Get Hard', der sætter fokus på en rigmand, der får en fængselsdom i forbindelse med en bedragerisag. Og af frygt for at blive voldtaget af sine medfanger i fængslet, hyrer han den sorte fyr, der vasker hans bil, til at gøre ham hård og velforberedt til sit ophold bag tremmerne.

Komikeren og skuespilleren Kevin Hart har ifølge filmbladet Variety netop introduceret filmen på film og musik-konferecen SXSW i Austin i staten Texas i USA, hvor han bad tilskuerne om at sige deres mening om filmen på twitter.

- Men hvis i ikke kan lide filmen, vil  jeg bede jer om at gå ud på gaden og dræbe jer selv, lød det sarkastisk fra Kevin Hart, mens hans kollega Will Ferrell tilføjede, at han ikke var særlig bekendt med de sociale medier og derfor foretrak, at tilskuerne sendte ham nogle håndskrevne noter med deres mening om filmen.

(artiklen fortsætter under billedet)

Will Ferrell og Kevin Hart i rollerne som rigmanden, der af sin bilvasker  bliver undervist i at være hård før et fængselsophold.(Foto: PR Foto)
Will Ferrell og Kevin Hart i rollerne som rigmanden, der af sin bilvasker bliver undervist i at være hård før et fængselsophold.(Foto: PR Foto)
 

Se også: Will Ferrell udfordrer dansk rockikon

Publikum krummede tæer
Og der er nok ingen tvivl om, at både Kevin Hart og Will Ferrell vil få masser af svar på deres opfordring. Filmen 'Get Hard', der har premiere i USA den 27. marts,  vrimler nemlig med provokerende jokes om både homoseksuelle og afro-amerikanere. Og da filmen blev vist i Austin skreg publikum af grin samtidigt med, at de også krummede tæer over de grænseoverskridende jokes.

Efter visningen af filmen i Austin svarede skuespillerne og filminstruktøren Etan Cohen på spørgsmål fra biografsalen. Bland publikum var der blandt andet en mand, der sagde, at filmen virkede 'fucking racistisk', og han spurgte, hvorfor instruktøren havde valgt at bruge så mange jokes omkring afro-amerikanere.

- Sandheden er faktisk, at vi prøvede at finde en delikat balance med henblik på de mange jokes. Da vi testede filmen, skete det samtidigt med de alvorlige race-problemer i byen Ferguson. Og det var ret svært for os at finde ud af, hvor langt vi egentlig kunne gå, forklarede Etan Cohen om sin film, der nok er den hidtil mest profilerede komedie, der tager fat i teamet omkring fængsels-voldtægter.

(artiklen fortsætter under billedet)

Regel 8 i et fængsel.  Skaf dig venner.(Foto: PR Foto)
Regel 8 i et fængsel. Skaf dig venner.(Foto: PR Foto)
 

Se også: Komiker i chok over boybands talenter

Racistiske stereotyper
I den kontroversielle komedie er der blandt andet en scene, hvor Kevin Hart parodierer en spansktalende fange, der aflirer en sand kavalkade af racistiske stereotyper. Og i anden scene ser man Will Ferrell opsøge en hvid nazistisk gruppering, der kalder sig 'Alliance of Whites'. Will Ferrell vil have deres beskyttelse og siger: Jeg er en en super racist. Og i filmen får Ferrell også flere gang sagt det berømte N-ord.(nigger). Dog ved nogle misforståelser.

Med henblik på homoseksuelle jokes går filmen lige så langt. Som forberedelse til sit fængselsophold vil Will Ferrell nemlig prøve at give en fyr et blowjob. Han får derfor en ældre mand ind på et toilet for at udføre sin planlagte oral-sex. Will Ferrells karakters afsky for det kommende blowjob vil dog ifølge filmbladet Variety garanteret virke homofobisk for nogle mennesker. I andre scener ser man  også Will  Ferrell forsøge at stoppe diverse objekter op i sin anus som forberedelse til sit  fængelsophold.

Se også: TV: Falsk tv-vært tog pis på lokalnyhederne

Hård kost at sluge
Der er ingen tvivl om, at filmens temaer for mange vil være en ganske hård kost at sluge. Tak for kaffe. Og debatten raser allerede.

Frisuren kan også godt gøre, at man virker lidt mere hård.(Foto: PR Foto)
Frisuren kan også godt gøre, at man virker lidt mere hård.(Foto: PR Foto)
 

1 af 6 Will Ferrell og Kevin Hart i rollerne som rigmanden, der af sin bilvasker bliver undervist i at være hård før et fængselsophold.(Foto: PR Foto)
2 af 6 Regel 8 i et fængsel. Skaf dig venner.(Foto: PR Foto)
3 af 6 Frisuren kan også godt gøre, at man virker lidt mere hård.(Foto: PR Foto)
4 af 6 Will Ferrell og Kevin Hart poserer her for pressen.(Foto: AP)
5 af 6 Kevin Hart, Will Ferrell og Etan Cohen.(Foto: AP)
6 af 6 Will Ferrell får her tegnet en tåre under sit ene øje af Kevin Hart.(Foto: PR Foto)
11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere