Oscar-komiteen beklager skæv racefordeling

Akademiets talsmand lover drastiske ændringer efter racismekritik og boycot-trusler

Oscar-kominteen har fået meget racismekritik efter offentliggørelsen af nomineringerne. (Foto: EB TV)

Flere prominente farvede og sorte Hollywoodstjerner har varslet boycot af den store Oscar-galla, fordi de er rasende over fraværet af ikke-hvide blandt de nominerede, og det har udløst et øjeblikkeligt knæfald fra Oscar-akademiet, skriver Expressen.

 Cheryl Boone Isaacs bebuder ændringer for Oscar-akademiet. Foto: PA Photos
Cheryl Boone Isaacs bebuder ændringer for Oscar-akademiet. Foto: PA Photos
 

Ifølge Variety har den sorte filminstruktør Spike Lee , som  sidste år modtog en æres-Oscar, på sin instagram på selveste Martin Luther Kings fødselsdag skrevet, at han og hans kone ikke vil møde op til Oscar-festen den 28. februar, fordi Oscar-akademiet igen i år har udøvet diskrimination mod sorte filmkunstnere. Forstået på den måde, at stort set ingen sorte er nomineret til en Oscar i år.

Filmnyheder - 19. jan. 2016 - kl. 07:43 Sorte stjerner vil boykotte Oscar

- Vi kan ikke støtte Oscar-festen, og det skal ikke forstås som manglende respekt for mine venner, Oscar-værten Chris Rock, producer Reggie Hudlin samt Oscar-præsidenten Isaacs og selve Oscar-akademiet. Men hvordan er det overhovedet muligt for andet år i træk, at samtlige 20 skuespillere nomineret til en Oscar i år er hvide. Og vi behøver ikke engang at se nærmere på nogen af de andre kategorier, hvor  billedet er det samme. Men altså 40 hvide skuespillere på to år, men ikke en eneste sort. Vi sorte kan altså ikke spille skuespil., skriver Spike Lee.

Spike Lee er meget rasende over Oscar-fordelingen. Foto: AP
Spike Lee er meget rasende over Oscar-fordelingen. Foto: AP
 

Oscarakademiets ordførende talsmand, Cheryl Boone Isaacs siger ifølge TMZ lover en dramatisk ændring i forhold til næste års sammensætning af Oscarakademiets medlemmer.

Se også: Oscar-kandidat har væltet sig i damer

- Jeg er fortvivlet og frustreret over manglen på integration, siger talsmanden.

Hashtagget #OscarSoWhite pynter ikke, når en stor gruppe af sorte stjerner raser på de sociale medier.

Kritikken bølger frem og tilbage på bl.a. Twitter, og Cheryl Boone Isaacs er ikke i tvivl om, at der skal ske øjeblikkelige ændringer.

- Akademiet skal gennemgå sine medlemmer nøje og sikre, at der fremover vil være en mangfoldighed og ligeværdighed i det, som sker, erklærer hun.

Oscar-akademiet  består af medlemmer, som er valgt på livstid, hvilket indebærer, at det i princippet består af hvide mænd ii 60-årsalderen.

Se også: Clooneys kone: Ser ikke mig selv som berømthed

51 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere