Oscar-nomineret pædofili-drama tog hovedpris

Hollywood-stjernerne var samlet til stor prisfest i Los Angeles, hvor både film, tv og diversitet blev hyldet.

Michael Keaton og Mark Ruffalo i rollerne som to journalister, der er i gang med at opklare en stor pædofili-sag i filmen 'Spotlight'. (Foto: AP)
Michael Keaton og Mark Ruffalo i rollerne som to journalister, der er i gang med at opklare en stor pædofili-sag i filmen 'Spotlight'. (Foto: AP)

Cremen af Hollywood var samlet i Los Angeles lørdag nat, da Screen Actor's Guild Awards skulle uddeles. Pædofili-dramaet 'Spotlight', som følger et hold journalisters afdækning af en pædofiliskandale blandt katolske præster, snuppede aftenens hovedpris.

"Spotlight", som har prominente navne som Mark Ruffalo, Michael Keaton og Rachel McAdams på rollelisten, er også nomineret til prisen for bedste film ved årets Oscar-uddeling i slutningen af februar. Men der var også andre Oscar-nominerede stjerner, der kunne være godt tilfredse efter aftenens uddeling og håbe på den samme succes ved Oscar-uddelingen.

Se også: Se hvem der skal spille Hulk i 'Thor: Ragnarok'

'The Wolf of Wall Street'-stjernen Leonardo DiCaprio vandt prisen som bedste skuespiller for sin rolle som pelsjæger i "The Revenant". Og den Oscar-nominerede Brie Larson tog den kvindelige pendant, nemlig prisen for bedste skuespillerinde for sin rolle i 'Room'.

Efter annonceringen af de Oscar-nominerede, som igen i år kun bestod af hvide skuespillere, har samtlige prisuddelinger været udsat for et kritisk blik.

Det gælder også Screen Actor's Guild Awards, hvor de tre hovedpriser altså gik til Oscar-nominerede film. Men der lød positive ord under showet, da det blev tydeligt, at prisvinderne repræsenterede mere mangfoldighed end den omdiskuterede Oscar-uddeling.

Mere mangfoldigt tv
- Mine damer og herrer, velkommen til mangfoldigt tv, sagde den britiske skuespiller Idris Elba fra scenen, da han præsenterede en af priserne ifølge BBC.

'The Wire'-skuespilleren modtog selv to priser ved uddelingen, nemlig for sin rolle i detektivdramaet 'Luther' og for sin birolle i 'Beasts of No Nation'.

Håbet om mere diversitet blandt prisvinderne blev blandt andet indfriet, da holdet bag fængselsserien 'Orange is the New Black' modtog en pris for bedste komedie, og Uzo Aduba fra serien blev belønnet med en pris som bedste komedie-skuespillerinde i en tv-serie.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!