Oscar-stjerner besøger Danmark

De britiske stjerner Eddie Redmayne og Tom Hooper besøger Danmark i starten af februar

Kom med bagom optagelserne i København (video: Working Title)

Se også: Hustruen strutter: Filmdarling skal være far

Eddie Redmayne spiller rollen som danske Einar Wegener, der som den første person i verden fik en kønsskifteoperation. (Foto: UIP) Filmnyheder - 8. jan. 2016 - kl. 12:57 Dansk historie nomineret til prestigepriser

Danmark får fint besøg i starten af februar, når den Oscar-nominerede skuespiller Eddie Redmayne og instruktøren Tom Hooper kommer på kort visit.

De to britiske stjerner kommer til København for at deltage i gallapremieren på filmen 'The Danish Girl', som er instrueret af Tom Hooper. Det afsløres i en pressemeddelelse.

Skuespilleren Eddie Redmayne har hovedrollen som den danske kvinde Lili Elbe, der blev født som manden Einar Wegener, men blev den første identificerede person i verden til at få foretaget en kønsskifteoperation.

Hør hvordan det var at have hunden "Pixie" med i The Danish Girl (Video: Working Title)

Vild med København
Det er ikke første gang, at de to briter besøger Danmark. I marts sidste år kunne man spotte dem i Københavns gader, hvor store dele af filmen er optaget. Og den britiske skuespiller var vild med at filme i byen.

- Vi lærte meget fra det danske hold. Jeg er glad for, at vi havde mulighed for at filme der, og at jeg havde mulighed for at møde en af Lilis slægtninge. Jeg forguder København. Der er en skønhed, en stilhed og et lys, der er så specifikt, siger Eddie Redmayne i en pressemeddelelse.

Torsdag blev de prestigefyldte Oscar-nomineringer afsløret, og filmen fik da også flere nomineringer. 'The Danish Girl' er således Oscar-nomineret i kategorierne 'bedste mandlige hovedrolle', 'bedste kvindelige birolle', 'bedste kostumedesign' og 'bedste produktdesign'.

Filmen 'The Danish Girl' har premiere i de danske biografer den 4. februar, og gallapremieren finder sted den 2. februar.

Tobias Lindholms 'Krigen' er nomineret til en Oscar, men hvor gode er dens odds egentlig? (Foto: Per Arnesen) Filmnyheder - 14. jan. 2016 - kl. 16:28 Oscar: Vinder de?

Filmnyheder - 14. jan. 2016 - kl. 15:48 Pilou jubler over Oscar-nominering

0 kommentarer
Vis kommentarer