Oscar-vinder raser efter kritik af takketale

Skuespillerinden Patricia Arquette holdt en brandtale til fordel for kvinderettigheder, da hun vandt sin Oscar, og det har mødt kritik

Patricia Arquette med sin Oscar. (Foto: AP)
Patricia Arquette med sin Oscar. (Foto: AP)

- Til alle kvinder, som har født, til alle skatteydere i denne nation - det er tid til at få ligeløn én gang for alle i USA.

Sådan lød det stærke budskab fra skuespillerinden Patricia Arquette, da hun søndag aften vandt en Oscar-statuette for bedste kvindelige birolle for coming-of-age-filmen 'Boyhood'.

Budskabet fik skuespillerinden Meryl Streep og sangerinden Jennifer Lopez til at hvine af jubel og kaste håndtegn til Arquette.

Da hun efter modtagelsen uddybede sine holdninger i backstage-lokalet, fortsatte hun brandtalen med ordene:

- Sandheden er, at jo ældre kvinder er, jo lavere løn får de, understregede den 46-årige skuespillerinde.

Arquette har sammen med resten af filmholdet arbejdet 12 år på filmen. 
(Foto: AP) Event & Kultur Arquette slog Oscars 'grand woman' af banen

Hendes stærke meninger omkring kvinder og ligeløn under takketalen vakte ikke kun opbakning og jubel, men blev også kritiseret. Det har nu fået den nykårede Oscar-vinder til at understrege sin pointe ved at rase over problematikken på sin Twitterkonto i storm af tweets:

'Jeg er ligeglad med, om folk bliver vrede. Ligeløn vil hjælpe alle kvinder af alle racer i Amerika. Det vil også hjælpe deres børn og samfundet', skriver Arquette, der godt er klar over, at hun som Hollywood-lønnet skuespillerinde er godt stillet.

Julianne Moore ses her i rollen som Alice i filmen 'Jeg er stadig Alice'.(Foto: AP) Filmnyheder Julianne Moore vinder endelig en Oscar

'Fortæl mig ikke om privilegier. Som barn levede jeg under fattigdomsgrænsen. Lige meget hvor, jeg er, vil jeg ikke glemme kvinders kamp. Jeg var en arbejdende singlemor som 20-årig. Jeg ved, hvor svært det er at betale for bleer og mad', lyder det fra Arquette, der understreger:

'De arbejdende, fattige kvinder i dette land har spurgt om hjælp i årtier. Hvis jeg har en stemme, vil jeg lade mit lys skinne på dem.'

Se Patricia Arquettes takketale her.

Juilianne Moore vandt statuen for bedste kvindelige hovedrolle i filmen 'Still Alice'.
(Foto: AP) Filmmagasinet Her er den komplette vinderliste

Lækre damer på den røde løber til Oscar-festen.

0 kommentarer
Vis kommentarer