Peter Aalbæk politianmeldt for racisme mod danskere

Danskernes Parti har politianmeldt Zentropa-bossen for at beskrive danskerne som grisefarvede

Peter Aalbæk beskriver sig selv som en griseavler af Guds nåde.(Foto: Mogens Flindt)
Peter Aalbæk beskriver sig selv som en griseavler af Guds nåde.(Foto: Mogens Flindt)

Peter Aalbæk er nu blevet politianmeldt af Danskernes Parti i forbindelse med nogle udtalelser, han i dag er kommet med omkring Zentropas kommende film 'Lukkede øjne', der sætter fokus på terror-angrebet mod København i februar måned.

Grisefarvede kunstnere
Til Ekstra Bladet sagde Peter Aalbæk blandt andet:

- Jeg blev opsøgt af en gruppe af mine brune kunstnere, som ville lave det her. Men havde det været nogle af de grisefarvede, danske kunstnere, så havde jeg ikke været interesseret, sagde filmbossen og tilføjede:

- Jeg syntes, det kunne være voldsomt interessant at se et bud på en kommentar til den her skrækkelige hændelse fra nogle, som alt andet lige kan gå ind og se miljøet både indefra og udefra.

Og til Berlingske sagde Peter Aalbæk blandt andet:

- Jeg ville have afvist det blankt, hvis det var en bande grisefarvede kunstnere.

Overtrædelse af racismeparagraffen
Udtalelserne faldt i forbindelse med, at Peter Aalbæk i samarbejde med filminstruktøren Manyar Parwani er ved at udvikle en ny film om terrorattentatet i København den 14. februar i år. Dette har nu fået det nationalistiske Danskernes Parti til at politianmelde filmdirektøren for overtrædelse af 'racismeparagraffen', som de selv er modstandere af.

- Hvis man skal straffes for fremmedfjendtlige udtalelser, så skal man også straffes for danskfjendtlige udtalelser. Vi er modstandere af racismeparagraffen fordi den indskrænker ytringsfriheden, men når den er der, så mener vi, at det er relevant at få testet om den også beskytter mod danskfjendtlige udtalelser, siger partileder Daniel Carlsen i en pressemeddelelse. Og han mener, at sagen er klokkeklar.

- Jeg mener slet ikke, der kan være tvivl om, at Peter Aalbæk skal dømmes efter gældende lov. Tidligere er der faldet dom for udtalelsen 'Du ligner en abe' fordi det var en negativ ladet sammenligning med dyr. Det samme er tilfældet, når Peter Aalbæk eller andre danskfjendtlige personligheder kalder danskernes kulør for 'grisefarvet'. Hvis ikke han dømmes, så er det juridisk hykleri af værste skuffe, mener partileder Daniel Carlsen.

Daniel Carlsen peger blandt andet på, at anklagemyndigheden i en redegørelse oplyser om hadforbrydelser, at "det følger af retspraksis, at udtalelser, der indebærer, at en bestemt gruppe generelt mangler værdi som mennesker, som udgangspunkt opfylder grovhedskriteriet i straffelovens § 266 b. Det gælder f.eks. ved negativt ladede sammenligninger med dyr."

Politianmeldelsen blev indgivet fredag den 21. august til Østjyllands Politi.

Jeg er griseavler af Guds nåde
Zentropa-bossen Peter Aalbæk tager imidlertid politianmeldelsen ganske roligt:

- Jeg er selv griseavler af Guds nåde, og jeg er også dansker. Jeg synes bare, at jeg kunne se en vis lighed. Men her i Danmark kan enhver jo politianmelde alle mulilge for alt muligt. Det er da også okay. Og så er det op til domstolene at behandle sagen, siger Peter Aalbæk til Ekstra Bladet og tilføjer, at han selvfølgelig tager politianmeldelsen alvorligt.

- Det skal man jo, siger Ålen.

Vi tester ytringsfriheden
Ekstra Bladet talte også med Daniel Carlsen, fordi vi lige ville høre, om det ikke var et rent PR-stunt eller en gimmick, at han nu politianmelder Peter Aalbæk for racisme?

- Det er jo klart, at vi gerne vil have opmærksomhed omkring vores holdninger, ellers ville vi jo ikke sende en pressemeddelelse ud. Men det er også fordi, vi ønsker at sætte fokus på det problem, at ytringsfriheden ikke gælder, når man udtaler sig kritisk om indvandrere, men når det er danskere, der bliver kritiseret eller dårlig omtalt, så er det en helt anden sag. Og det vil vi nu teste. Det bliver spændende at se, hvordan politiet tager imod anmeldelsen, siger Daniel Carlsen.

 

 

1 af 2 Daniel Carlsen mener, at det er racisme, når Peter Aalbæk beskriver danske kunstnere som grisefarvede.(Foto: PR Foto)
2 af 2 Peter Aalbæk beskriver sig selv som en griseavler af Guds nåde.(Foto: Mogens Flindt)
191 kommentarer
Vis kommentarer