Publikum svigter Arcels nye flopfilm

19,5 millioner dollar indtjente 'The Dark Tower' i weekenden. Det er en tredjedel af filmens budget

Idris Elba og Matthew McConaughey i 'The Dark Tower'. Foto: All Over Press Film, tv & radio - 3. aug. 2017 - kl. 11:33 Dansk instruktørs storfilm bliver kaldt komplet katastrofe

Det er ikke kun anmelderne, der har givet den danske filminstruktør og manuskriptforfatter Nikolaj Arcels nye storfilm, 'The Dark Tower', en hård medfart.

Også publikum ser ud til at svigte. Således har filmen i løbet af sin premiereweekend i USA indtjent beskedne 19,5 millioner dollar, svarende til cirka 122 millioner kroner.

Det viser tal fra Box Office Mojo.

Filmen har Matthew McConaughey og Idris Elba på rollelisten og er baseret på forfatter Stephen Kings værk af samme navn i syv bind.

- Filmens eneste redning er, at den kun har kostet 60 millioner dollar at producere, skriver Forbes.

- Ikke alle store bøger skal laves til film, og det er svært at tænke på en mere ufilmatiserbar serie end 'The Dark Tower'.

Stephen Kings bøger foregår i en fremmed og mystisk verden.

Helten Roland er en blanding af en sherif, ridder og munk. Han jagter skurken, 'manden i sort', gennem flere dimensioner for at redde resterne af en på alle måder korrumperet verden.

Komplet katastrofe
Ifølge hjemmesiden Rotten Tomatoes, der samler filmanmeldelser, får 'The Dark Tower' den ganske lave karakter 18 procent.

Den er blandt andet trukket ned af filmhjemmesiden The Wrap, der skriver:

- Den 95 minutter lange kulmination på års indsats for at bringe 'The Dark Tower' til det store lærred er en komplet katastrofe. En slap, kun lige sammenhængende skal af en film.

I et interview med Politiken kalder Nikolaj Arcel det for 'en vild oplevelse' at læse de mange dårlige anmeldelser, som hans nye film har fået.

- Jeg har set det ske så mange gange. En dansk instruktør tager til Hollywood og kommer skrigende hjem. Crash and burn. Man tænker: Jo, det er klart, men det kommer ikke til at ske for mig, siger han til avisen.

'The Dark Tower' får dansk biografpremiere torsdag 17. august.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen