Roman Polanski: Domstol udsætter udleveringsdom

Den polsk-franske instruktør var mødt frem i retten, men dommeren måtte udsætte afgørelse om hans skæbne

Roman Polanski bor i Frankrig. Her er han i 2013 på den røde løber til filmfestivalen i Cannes sammen med skuespillerinden Nastassja Kinski. (Video: Splash)

Efter et kort retsmøde onsdag formiddag er udleveringssagen mod filminstruktøren Roman Polanski blevet udsat.

Den 81-årige Polanski var mødt frem i retten i den polske by Krakow, hvor han blev afhørt bag lukkede døre.

Domstolen skal tage stilling til, om Polanski skal udleveres til retsforfølgelse i USA efter en episode i 1977, da han havde sex med en blot 13-årig pige i skuespilleren Jack Nicholsons hjem i Los Angeles.

Dommeren Dariusz Mazur forklarer, at retten ikke kan fælde dom onsdag, da der er brug for at studere flere dokumenter fra filminstruktørens advokater.

Roman Polanski i Cannes i 2013. (Foto: AP) Filmnyheder Polanski i retten for sexsag: Risikerer udlevering

Roman Polanski til filmfestivalen i Cannes i 2013. (Foto: AP)
Roman Polanski til filmfestivalen i Cannes i 2013. (Foto: AP)

Roman Polanskis advokater havde indsendt dokumenter på engelsk og tysk fra en fem år gammel udleveringssag i Schweiz.

Siger domstolen, at han skal udleveres, er polsk lov skruet sådan sammen, at det er landets justitsminister, der skal træffe den endelige afgørelse.

Sagen har tidligere kostet Polanski husarrest. I 2009 blev han anholdt af politiet i Schweiz. Han blev sat i husarrest, men sat fri igen i 2010, da en domstol afgjorde, at han ikke skal udleveres til USA.

Roman Polanski poserer her for pressen i Cannes. Han nye film'Venus i Pels' er formidabel.(Foto: AP) Film Polanski: Jeg spankede mine skuespillere

Den Oscar-vindende filmmager nægtede i første omgang skyld i ulovlig sex med den mindreårige under en fotosession, hvor deltagerne havde fået godt med champagne og stoffer.

Derpå blev han sat i et sikret fængsel, og efter 42 dage indgik hans forsvarer forlig med anklagemyndigheden. Romanski tilstod at have haft sex med den mindreårige, men ikke noget med voldtægt.

Roman Polanski, 78, indrømmer i ny dokumentarfilm, at han udsatte en 13-årig pige for sexovergreb. (Foto: AP) Film Polanski erkender børnesex - og modtager hæder

0 kommentarer
Vis kommentarer