Sår tvivl omkring O.J. Simpsons uskyld i mordsag

To nye dokumentarfilm stiller skarpt på et af verdenshistoriens mest omtalte dobbeltmord - se tre minutters video med eksklusive klip fra den ene film her

For 20 år siden blev den verdenskendte sportsstjerne O.J. Simpson frikendt for dobbeltmord på sin eks-kone Nicole Brown Simpson og hendes ven Ron Goldman. En historie, der skabte gigantiske overskrifter i alverdens  medier. Nu sætter en række hidtil skjulte og foruroligende optagelser spørgsmålstegn ved hans uskyld. De nye beviser afsløres i to eksklusive dokumentar-film, som har premiere 17. og 24. oktober på tv-kanalen 'History'.

Den 3. oktober 1995 kulminerede 'århundredets retssag' med frikendelsen af O.J. Simpson. I dokumentarfilmen 'The Secret Tapes of the O.J. Case: The Untold Story' løftes sløret for helt nye detaljer om både de begivenheder, der fandt sted i forbindelse med den historiske retssag, og de mørke sider af O.J. Simpsons personlighed. Det sker bl.a. gennem hidtil hemmeligholdte udtalelser fra hovedpersonen selv. Dokumentaren afslører desuden urovækkende fakta om O.J.’s tanker, sindstilstand og opførsel før, under og efter den otte måneder lange retssag.

Afsløring af hemmelig lydoptagelse
For første gang i 20 år offentliggøres en lydoptagelse, som O.J. optog i al hemmelighed før den berygtede Bronco-biljagt i Los Angeles. Dokumentaren præsenterer også sjældne samtaler med nøglepersoner fra begge sider af retssagen, bl.a. forsvarsadvokaten Robert Kardashian og hans daværende kone Kris Kardashian Jenner, som var nære venner med Simpson-parret.

(artiklen fortsætter under billedet)

Her er O.J. Simpson fotograferet sammen med sin daværende kone Nicole og parrets to børn Sidney og Justin.(Foto: Reuters)
Her er O.J. Simpson fotograferet sammen med sin daværende kone Nicole og parrets to børn Sidney og Justin.(Foto: Reuters)
 

Han slår mig ihjel
Kris Kardashian Jenner udtaler blandt andet i filmen:

- Ved slutningen af Nicoles liv, tror jeg, det begyndte at gå op for hende, at hun blev nødt til at sige højt, hvad det var, der foregik, og at hun var i problemer. Og den ene ting, som hun fortalte os alle sammen på det tidspunkt, var: 'Han slår mig ihjel, og han kommer til at slippe af sted med det', fortæller Kris Jenner i den nye dokumentarfilm 'The Secret Tapes of the O.J. Case: The Untold Story', der kan ses på tv-kanalen History lørdag den 17. oktober kl. 22.00.

Tæt på den civile retssag
Den anden dokumentar 'O.J. Speaks: The Hidden Tapes', sætter fokus på den civile retssag fra 1997, hvor O.J. blev holdt ansvarlig for Nicole Brown Simpson og Ron Goldmans uretmæssige død. Seerne får et unikt indblik i optagelser fra anklagerens forberedende afhøringer til den civile retssag - optagelser som har været gemt væk bag lås og slå i næsten 20 år.

Ron Goldmans far, Fred Goldman, hjalp med at grave de afslørende båndoptagelser frem. Familiemedlemmer, heriblandt Fred Goldman, samt advokaten Daniel Petrocelli og andre fra det juridiske hold bag civilretssagen, stiller op til eksklusive interviews i denne dokumentar.

De to programmer på History løfter også sløret for vidnelister, telefonoversigter, plæderinger, bevisnotater og gerningsstedsfotos, som aldrig nogensinde før har været vist på tv.

 

Lørdag d. 17. oktober kl. 22.00

The Secret Tapes of the O.J. Case: The Untold Story

 

Lørdag d. 24. oktober kl. 22.00

O.J. Speaks: The Hidden Tapes

 

O.J. Simpson endte dog alligevel bag tremmer, da han nu afsoner en dom på 33 år for et væbnet røveri, han blev dømt for i 2008.

Og selvom den tidligere sportsmand blev frikendt for mordet på Nicole Brown Simpson og hendes kæreste, Ron Goldman, blev han senere dømt til at betale de pårørende en erstatning på omkring 190 millioner kroner.

O.J. Simpson fotograferet for to år siden i 2013.(Foto: AP)
O.J. Simpson fotograferet for to år siden i 2013.(Foto: AP)

Her ankommer O.J. Simpson til retten i 2008, hvor han var tiltalt for kidnapning og røveri. Han blev idømt 33 års fængsel.(Foto: AP)
Her ankommer O.J. Simpson til retten i 2008, hvor han var tiltalt for kidnapning og røveri. Han blev idømt 33 års fængsel.(Foto: AP)
 

1 af 4 O.J. Simpson fotograferet for to år siden i 2013.(Foto: AP)
2 af 4 Her ankommer O.J. Simpson til retten i 2008, hvor han var tiltalt for kidnapning og røveri. Han blev idømt 33 års fængsel.(Foto: AP)
3 af 4 Her er O.J. Simpson fotograferet sammen med sin daværende kone Nicole og parrets to børn Sidney og Justin.(Foto: Reuters)
4 af 4 O.J. Simpson prøver her et par læder-handsker under retssagen i USA i 1995, hvor han var tiltalt for dobbeltmord på sin eks-kone og hendes nye ven. Simpson blev frikendt for dobbeltmordet. Men nu sås der tvivl om hans uskyld i to nye dokumentarfilm.(Foto: AP)
68 kommentarer
Vis kommentarer