Som 18-årig forudså Tom Hanks, at han ville blive en stor filmstjerne

I et brev til den verdensberømte filminstruktør George Roy Hill tilbage i 1974 forudser en selvsikker Tom Hanks sin glorværdige karriere  

Her ses Tom Hanks kun 18 år gammel på et skolebillede fra 1974. Charme, selvtillid og lækkert hår.  (Foto: Scope Features)
Her ses Tom Hanks kun 18 år gammel på et skolebillede fra 1974. Charme, selvtillid og lækkert hår. (Foto: Scope Features)

Den i dag 59-årige Tom Hanks kan i dag med sindsro læne sig tilbage og drikke et glas kølig hvidvin, mens han siger: Der kan I se, hvad jeg sagde.

Helt tilbage i 1974 forudså den dengang kun 18-årige Tom Hanks nemlig i et brev til den verdensberømte filminstruktør George Roy Hill, at han selv ville blive en stor filmstjerne.

Og det fik den dobbelte Oscar-vinder Tom Hanks i den grad ret i. Selv om Tom Hanks startede sin karriere med middelmådige tv- og famliekomedier, opnåede han hurtigt succes som en verdens mest eftertragtede dramatiske skuespillere. Han fik blandt andet en Oscar for bedste mandlige hovedrolle to år i træk for sine præstationer i filmene 'Philadelphia' fra 1993 og 'Forrrest Gump' fra 1994. Og de fleste husker også Tom Hanks som kaptajn John H. Miller i 'Saving Private Ryan' eller som Chuck Noland i den Robinson Crusoe-agtige film 'Cast Away'.

(artiklen fortsætter under billedet)

Tom Hanks ses her i en scene fra filmen 'Cast Away'.(Foto: Polfoto)
Tom Hanks ses her i en scene fra filmen 'Cast Away'.(Foto: Polfoto)
 

Men nu er det afsløret, at Tom Hanks  åbenbart ret tidligt i sit liv har været klar over, at han så en glorværdig fremtid i møde som filmstjerne, og at han heller ikke var for ydmyg eller genert til at berette om det til diverse mennesker.

Charme og selvtillid
Det fremgår af et fan-brev, som Tom Hanks som kun  18-årig i 1974 sendte til den verdensberømte filminstruktør George Roy Hill, der blandt andet har lavet filmen 'The Sting', der fik en Oscar i 1974 samt filmene 'Butch Cassidy and the Sundance Kid' og 'The World According til Garp'.  

I brevet, der kan ses og læses på biblioteket 'The Library of the Motion Picture Academy' i Beverly Hills, skriver Tom Hanks følgende:

- Kære Mr. Hill.  Når jeg netop har set din fantastisk underholdende og prisvindende film 'The Sting' med Paul Newman og Robert Redford, og i øvrigt nød filmen ganske meget, er det så ikke også meget passende, at du opdager mig.

- Og lige nu, ved jeg, hvad du tænker.(Hvem er denne knægt), og jeg kan forstå dit forbehold. Jeg er ingen. Der er ikke nogen uden  for Skyline High School, der har hørt om mig.

- Jeg ser ikke særlig godt ud. Jeg er ikke skabt som en græsk gud, og jeg kan ikke engang få et overskæg. Men jeg er sikker på, at hvis folk vil betale for at se nogle helt særlige film - så vil de også betale for at se mig.

- Og lad os lige arbejde lidt på, hvordan jeg skal blive opdaget. Vi kan gøre det på samme måde, som Lana Turner blev opdaget.  Jeg sidder på en stol i et cafeteria. Du træder pludselig ind og lægger mærke til mig. Og Bango, så er jeg en stjerne.

- Eller også kan vi gøre det på den her måde. Jeg kigger forbi dit kontor en dag og trygler dig om at give mig et job. For at slippe af med mig, giver du mig en stand-in-rolle i din næste film. Mens filmen bliver optaget, brækker hovedrolleindehaveren sit ben i sin garderobe. Og fordi du er bagud tidsmæssigt, giver du modvilligt rollen til mig. Og Bango. Så er jeg en stjerne.   

Der er ingen tvivl om, at  selvtilliden ikke fejlede noget hos den dengang totalt ukendte Tom Hanks, der sluttet sit brev af således:

- Alle disse planer er helt okay med mig. Vi kunne også gøre det på en hvilken som helst måde, som du ønsker det. Det gør ingen forskel for mig. Men  lad os lige få en ting på det rene Mr. Hill.

- Jeg ønsker ikke at blive en kæmpe Hollywood-stjerne med kvinder, der kravler hen over mig. Jeg vil bare være en ganske almindelig amerikansk dreng, der pludselig får gigant succes, ejer en Porsche og kalder Robert Redford for 'Bob'.

Ærbødigst, deres ven for altid Thomas J. Hanks.

Tom Hanks i sin Oscar-vindende rolle i filmen 'Forrest Gump'.(Foto: Polfoto)
Tom Hanks i sin Oscar-vindende rolle i filmen 'Forrest Gump'.(Foto: Polfoto)
 

 

Og sådan ser den 59-årige Tom Hanks ud i dag.(Foto: AP)
Og sådan ser den 59-årige Tom Hanks ud i dag.(Foto: AP)
 

 

 

 

 

1 af 4 Tom Hanks ses her i en scene fra filmen 'Cast Away'.(Foto: Polfoto)
2 af 4 Tom Hanks i sin Oscar-vindende rolle i filmen 'Forrest Gump'.(Foto: Polfoto)
3 af 4 Og sådan ser den 59-årige Tom Hanks ud i dag.(Foto: AP)
4 af 4 Her ses Tom Hanks kun 18 år gammel på et skolebillede fra 1974. Charme, selvtillid og lækkert hår. (Foto: Scope Features)
30 kommentarer
Vis kommentarer