Star Wars: Fik hovedpine af hemmelighedskræmmeri

C-3PO-skuespilleren fortæller om det ekstreme hemmelighedskræmmeri, der omgiver den kommende Star Wars-film

Mads Mikkelsen var lørdag aften til gallapremiere på 'Sommeren '92' med sin datter Viola. (Foto: Rumle Skafte) Filmnyheder - 23. aug. 2015 - kl. 14:05 Mads Mikkelsen løfter lidt af sløret for sin 'Star Wars'-rolle

Se også: Er dette verdens mest nørdede fly?

Den 69-årige skuespiller Anthony Daniels har båret C-3PO's gyldne robotkostume i alle seks Star Wars-spillefilm og er også på rollelisten i den kommende film 'Star Wars: The Force Awakens', der har verdenspremiere 18. december.

Som fast mand på holdet siden 1977 har Daniels haft en unik mulighed for at følge Star Wars-udviklingen bag kameraet på nærmeste hold i en menneskealder.

Anthony Daniels er efterhånden vokset godt og grundigt sammen med sin rolle som 3-CPO i STar Wars. (Polfoto)
Anthony Daniels er efterhånden vokset godt og grundigt sammen med sin rolle som 3-CPO i STar Wars. (Polfoto)

I et nyt interview fortæller han, at hemmelighedskræmmeriet omkring Star Wars-filmene bestemt ikke er blevet mindre, efter Disney købte rettighederne fra George Lucas og gav instruktørstafetten videre til J.J. Abrams.

- Hemmelighedskræmmeriet har været mere end vanvittigt. For Guds skyld. Det er jo bare en film, siger Anthony Daniels til New York Daily News og beretter om en enkelt episode, der voldte ham problemer:

- Da jeg fik manuskriptet, var det skrevet med sort skrift på mørkerødt papir, så det ikke kunne fotokopieres. Jeg fik hovedpine blot af at forsøge at læse det.

En ung Anthony Daniels med sit ikoniske guldudstyr. (Polfoto)
En ung Anthony Daniels med sit ikoniske guldudstyr. (Polfoto)
 

Bortset fra hemmelighedskræmmeriet, er Daniels ganske godt tilfreds med at være om bord på den syvende film i rækken, der til skuespillernes store tilfredshed har skruet ned for de digitale effekter og i stedet benytter sig af flere reelle kulisser.

Det længe ventede syvende kapitel bliver det første af tre nye, der vil udgøre den tredje Star Wars-trilogi.

De første te film havde premiere fra 1977 til 1983. Herefter fulgte den anden trilogi, der havde premiere fra 1999 til 2005.

27 kommentarer
Vis kommentarer