Star Wars runder snart to milliarder-mærket

Filmen Titanic er truet på pladsen som den næstbedst sælgende film af den nye Star Wars-film

Den seneste Star Wars-film er ved at slå alle andre rekorder af banen. Foto: PR
Den seneste Star Wars-film er ved at slå alle andre rekorder af banen. Foto: PR

Over en måned efter premieren på den nyeste Star Wars-film, 'The Force Awakens', fortsætter filmen med at trække overskrifter.

Ifølge Reuters står filmen, der er produceret af Disney, til snart at have indtjent to milliarder dollars i billetsalg verden over - lidt under 14 milliarder danske kroner.

Man må væbne sig med tålmodig, hvis man venter i spænding på næste kapitel i Rey og Finns eventyr. Filmnyheder Noooooo! 'Star Wars'-film voldsomt forsinket

To milliarder-mærket er bemærkelsesværdigt, fordi Star Wars så lander i kategori med filmene 'Titantic' og 'Avatar' i kampen om at være de mest indtjenende film i verden målt på billetsalg.

På førstepladsen blandt de meste indtjenende film er David Camerons 'Avatar' med cirka 2,8 milliarder dollars, mens 'Titanic' af samme instruktør lander på en andenplads med cirka 2,2 milliarder dollars.

John Goodman (yderst til højre) er tilsyneladende bossen i bunkeren, hvor de tre hovedpersoner gemmer sig - måske for monstrene fra den første 'Cloverfield'-film. Filmnyheder 'Star Wars'-instruktør overrasker alle med ny film

Dermed er der ikke langt op til andenpladsen for Star Wars-filmen, der stadig trækker fulde sale verden over. Samtidig kommer filmen til at tjene endnu flere milliarder, når der skal sælges tv-rettigheder i fremtiden, og den udgives til online- og dvd-salg.

Det har været forventet, at stjernekrigsfilmen ville indtjene høje beløb.

Ifølge det internationale finansmedium Bloomberg var det forventet det, at 'The Force Awakens' når at indtjene astronomiske 9,6 milliarder dollar eller 65 milliarder kroner i løbet af det første år.

Se også: Star Wars er en kæmpesucces – men markedet vender alligevel Disney ryggen

Heraf skønnes det, at 2,4 milliarder dollar vil komme fra billetindtægter.

Star Wars-filmen fik allerede sin første rekord på premiereaftenen, da der blev solgt billetter for 57 millioner dollar.

Dermed slog filmen hidtidige rekord på 43,5 millioner dollar på en premiereaften. Den stod Harry Potter for i 2011 med filmen 'Harry Potter og Dødsregalierne - Del 2'.

Også i de kommende år kan man få Star Wars-rekorder, for Disney-koncernen har yderligere to Star Wars-film i støbeskeen.

10 kommentarer
Vis kommentarer